Europese Commissie vindt geen bewijs voor onethisch gebruik Kaspersky producten

17-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Europese Commissie vindt geen bewijs voor onethisch gebruik Kaspersky producten

De Europese Commissie heeft geen bewijs gevonden voor onethisch gebruik van Kaspersky Lab producten. Dit bevestigt de Europese Commissie in een officiële verklaring.

De verklaring is een reactie op het verzoek van Gerolf Annemans, lid van het Europees Parlement die in maart 2019 een aantal vragen heeft gesteld aan de Europese Commissie naar aanleiding van een resolutie van het Europees Parlement van 13 juni 2018 waarin onder andere werd gesteld dat Kaspersky Lab producten zo mogelijk ‘gevaarlijk’ of zelfs ‘kwaadaardig’ kunnen zijn.

Veilig

"Uw securitysoftwareproducten zijn veilig. Dat is wat we inmiddels van meerdere Europese overheidsfunctionarissen te horen hebben gekregen. Ik ben uiteraard enorm blij dat de Europese Commissie dit nu ook publiekelijk bevestigt", zegt Anton Shingarev, Vice President Public Affairs bij Kaspersky Lab.

"Dit onderstreept het belang van ons Global Transparency Initiatief waarbij we inzage geven in softwarebroncodes en gegevens hebben verhuisd van Rusland naar Zwitserland. Inmiddels openen we steeds meer transparantiecentra in Europa met het doel te blijven investeren in vertrouwen onder zowel onze klanten als overheidsinstanties. We hopen dat deze verklaring van de Europese Commissie ook nationale overheidsinstanties helpt bij het nemen van beslissingen die gebaseerd zijn op feitelijk bewijs in plaats van geruchten of ongefundeerd onderzoek."

Dossier

Het dossier rondom Kaspersky Lab is hier beschikbaar. De antwoorden van de Europese Commissie zijn te vinden in dit document.

 

Terug naar nieuws overzicht
Security