Mendix lanceert low-code oplossing voor industriële IoT-apps
17-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Mendix lanceert low-code oplossing voor industriële IoT-apps

Mendix, leverancier van low-code applicatie ontwikkelplatformen en onderdeel van Siemens, lanceert Mendix for MindSphere. Deze nieuwe oplossing vereenvoudigt en versnelt de ontwikkeling van industriële Internet of Things (IoT) apps, ook wel ‘Industrial Internet of Things’ (IIoT) genoemd.

MindSphere is het cloud-gebaseerde, open IoT-operating systeem van Siemens, dat ontwikkelaars toegang geeft tot open API’s, services en alle ondersteuning die nodig is om snel en eenvoudig MindSphere-applicaties te bouwen, te testen en op te leveren. Mendix werd in 2018 overgenomen door Siemens. De integratie van Mendix en MindSphere is onderdeel van deze overname.

Innovatiemotor voor IoT

De integratie Mendix for MindSphere die is aangekondigd tijdens Mendix World, versnelt de 'time-to-value' voor investeringen door de industrie in connected sensor-technologie. Het Mendix-platform met AI-ondersteuning en visual development model maakt dat organisaties uit een grotere talentenpool kunnen putten voor het ontwikkelen van IoT-applicaties. Business professionals, ingenieurs en operationele medewerkers kunnen - als aanvulling op de professionele ontwikkelaars - zonder veel kennis van coderen aan de slag met het ontwikkelen van IoT-applicaties.

"Elke dag worden er innovatieve MindSphere applicaties ontwikkeld door Siemens, onze partners en klanten", zegt Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens Digital Industries Software. "Met de technologie van Mendix kunnen klanten, ongeacht hun technische achtergrond, low-code gebruiken om de manier waarop ze problemen oplossen radicaal anders te pakken. Door native MindSphere applicaties te ontwikkelen met de no-code/low-code aanpak van Mendix, geven we onze klanten mogelijkheden die onovertroffen zijn voor een industriële IoT-leverancier."

Toegevoegde waarde

In een onderzoek onder IoT-beslissers, uitgevoerd door Forrester Consulting in opdracht van Siemens in februari 2019, stelt 46% dat partners die verticale, industriële applicaties ontwikkelen erg nuttig zouden zijn voor hun organisatie. Bij 43% van de respondenten was de beschikbaarheid van OEM’s die edge technologie integreren in hun apparatuur, het tweede meest genoemde antwoord.

Bedrijven hebben behoefte aan kosteneffectieve manieren om snel branchespecifieke, industriële IoT-applicaties te kunnen bouwen om de ingebouwde connectiviteit van edge devices te kunnen benutten. Met de integratie Mendix-MindSphere speelt Siemens in op deze vraag en het tekort aan ontwikkelaars.

Terug naar nieuws overzicht