Mike Ettling is nieuwe CEO van Unit4

Mike Ettling

16-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Mike Ettling is nieuwe CEO van Unit4

Unit4, leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, benoemt Mike Ettling tot Chief Executive Officer (CEO). Ettling was eerder de President van SAP Successfactors, een leverancier van Human Capital Management SaaS.

Ettling brengt een expertise en inzichten met betrekking tot cloudgebaseerde technologieën en bedrijfstoepassingen met zich mee. Mike heeft een duidelijke visie over hoe technologie mensgerichte organisaties kan transformeren en heeft een sterke staat van dienst opgebouwd bij organisaties zoals SAP Successfactors, NGA HR en Unisys.

Breed portfolio

Sinds Unit4 in 2014 door Advent International werd overgenomen, heeft de bedrijfssoftwareleverancier een aanzienlijke transformatie ondergaan en is nu een grote en snel groeiend SaaS-bedrijf in het middensegment op de markt. Het bedrijf heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het productportfolio, waardoor Unit4 een breed spectrum aan cloudgebaseerde diensten kan aanbieden.

Ettling neemt de taak over van Stephan Sieber die in 2014 toetrad tot het senior managementteam van Unit4 en vanaf 2016 CEO was. Sieber blijft het bedrijf tijdens een overgangsperiode ondersteunen voordat hij zijn loopbaan buiten Unit4 voortzet.

Groot momentum

Léo Apotheker, bestuursvoorzitter van Unit4: "Mike neemt deze managementrol over op een uiterst belangrijk en dynamisch moment voor Unit4. Er is een groot momentum binnen het bedrijf omdat we onze focus op mensgerichte organisaties hebben geïntensiveerd en onze waardepropositie hebben uitgebreid naar meerdere belangrijke strategische marktsectoren. Dit is ook terug te zien in een groei van 26% van de wereldwijde SaaS-opbrengsten in 2018. Mike's leiderschapsstijl, ervaring en passie voor innovatieve, op mensen gerichte bedrijfssoftware, zal ongelooflijk waardevol zijn nu Unit4 de volgende fase van zijn ontwikkeling ingaat."

"We willen Stephan Sieber bedanken voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf naar de wereldspeler die het vandaag de dag is en we wensen hem het allerbeste in het vervolg van zijn carrière."

'Blij en bevoorrecht'

Ettling: "Ik ben heel blij en voel me bevoorrecht om deze functie bij Unit4 op me te nemen op een moment dat de vraag van klanten naar effectieve digitale oplossingen nog nooit zo groot is geweest. Ik kijk ernaar uit om klanten te helpen bij het activeren en inzetten van hun mensen om hun digitale transformaties succesvol te laten verlopen. En om samen met ons innovatieve team van wereldklasse de positie van Unit4 als marktleider in bedrijfstoepassingen voor mensgerichte dienstverlenende organisaties verder te versterken."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud