Onrust bij Conduent na ruzie tussen directieleden en Icahn
15-04-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Onrust bij Conduent na ruzie tussen directieleden en Icahn

Er heerst onrust bij Conduent, een business services provider die een paar jaar terug is afgesplitst van Xerox. Het Conduent aandeel daalde enkele procenten nadat bekend werd gemaakt dat de activistische investeerder Carl Icahn (foto), dat 9,4 procent van aandelen heeft zijn management vertegenwoordiger Michael Nevin op 8 april ontslag liet nemen en voorzitter Bill Parrett als reden voor zijn vertrek noemde.

Parrett wordt door Nevin beschouwt als de belangrijkste 'wegversperring naar een zinvolle verandering' van Conduent. Nevin beweert dat Conduent gered kan worden door voorzitter Parrett te vervangen. De bestuursleden, die niet zijn gelieerd aan Icahn, zijn het oneens met de beweringen van Nevin.

Conduent heeft begin 2017 de afsplitsing van Xerox voltooid en is nu alweer twee jaar een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf, genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Conduent debuteerde als aanbieder van business process services met ongeveer 6,7 miljard omzet per jaar. 

Conduent Europa heeft kantoren in verschillende landen met diensten voor markten zoals transport, juridische en financiële dienstverlening, HR, training, consultancy en de customer care sector.

Terug naar nieuws overzicht