Anaplan pleit voor introductie van de CPO-functie
16-04-2019 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Anaplan pleit voor introductie van de CPO-functie

Tegen de achtergrond van het feit dat volgens een recente inventarisatie tot 81% van de bedrijven nog steeds een Excel-sheet als planning tool gebruikt, pleitte Simon Tucker, de customer experience executive die al sinds de oprichting in 2009 bij het bedrijf betrokken is en zich intern manifesteert als Anaplan’s Chief Planning Officer, voor de absoluut noodzakelijke introductie van de rol van een CPO (Chief Planning Officer).

Met de Anaplan-oplossing voor een connected planning, kunnen de verschillende bedrijfsprocessen veel efficiënter beheerd worden en zijn varianten op alle variabelen waarmee operationele keuzes gemaakt kunnen worden in een zeer kort tijdbestek te analyseren, aldus Tucker.

Tucker: "Sinds zijn zeer succesvolle beursintroductie in oktober 2018, blijft de Amerikaanse (ex-) startup Anaplan zich rap ontwikkelen. Het introduceren van een georganiseerde multidimensionale planning tool als vervanger van de huidige Excel-sheets is in goede aarde gevallen, de recente groeiontwikkeling onderschrijft dat. Zeker in moderne bedrijven is het beheersbaar maken van planningen een bedrijf kritisch issue. Naast de corporate management laag is daar ook sales, finance en supply chain. Elk hebben ze hun eigen plannen terwijl er wel afhankelijkheden zijn. Vandaar dat er behoefte zou moeten zijn aan een robuuste geïntegreerde multi-dimensionele en schaalbare tooling. Precies dat gebied adresseert Anaplan met zijn product. De groei van 49% voor afgelopen jaar, toont aan dat het product in vruchtbare bodem gevallen is."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht