Amazon belicht kracht databases na schikking Jeff en MacKenzie Bezos

12-04-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Amazon belicht kracht databases na schikking Jeff en MacKenzie Bezos

Jeff Bezos, ceo van Amazon, behoudt de controle over zijn gehele 143 miljard dollar belang in het bedrijf na een echtscheidingsconvenant overeenkomst met zijn vrouw MacKenzie Bezos. De twee gaven geen verdere financiële details over de schikking.

Jeff Bezos heeft nu 75 procent van de aandelen. MacKenzie Bezos heeft nu in Amazon een belang van ongeveer 36 miljard dollar, dat is een aandelenbelang van 4 procent in Amazon. Dat maakt haar de op twee na rijkste vrouw ter wereld. Jeff Bezos is volgens Forbes de rijkste persoon ter wereld.

MacKenzie zal verder haar belang in de Washington Post opgeven die Jeff Bezos in 2013 heeft gekocht. Het mediaplatform is vaak het doelwit van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook blijf Jeff bezos baas  van ruimtevaartbedrijf Blue Origin heeft hij in 2000 opgericht.

Databases

Jeff Bezos zegt verder in te zetten op verder groei van gespecialiseerde databases voor gespecialiseerde workloads. Recent nam AWS afscheid van Oracle databases. Volgens Jeff Bezos willen klanten betere databases voor hun apps en data met lage latencies, real-time verwerking en de mogelijkheid om miljoenen data request veel sneller per seconde te verwerken. AWS speelt daarop in met Amazon ElastiCache, Amazon Timestream en Amazon Quantum Ledger Database.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud