DSD Europe: Met Clearvox zetten we de eerste grote stap in VoIP

Nick de Haas, links, van Clearvox en Thijs van de Moosdijk, rechts, van DSD

11-04-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

DSD Europe: Met Clearvox zetten we de eerste grote stap in VoIP

Eind 2018 voegde de software distributeur DSD Europe de VoIP-oplossing van ClearVox Nexxt toe aan zijn assortiment. Hiermee zet deze software distributeur een eerste duidelijk stap in de telecommarkt. In een vraaggesprek met directeur Thijs van de Moosdijk gaan we in op het hoe en waarom van deze strategische keuze.  

Waarom breiden jullie je assortiment uit met een telecomproduct? 
Op zich is alles al geschreven over de integratie tussen IT en telecom. Het is evident dat deze markten naar elkaar toegroeien. Van de bestaande resellers die DSD Europe vanuit het platform bedient kwam steeds vaker de vraag naar een telefonie-oplossing. Een cloud pbx als Clearvox Nexxt is in principe niet anders dan een businessoplossing, net zoals onze andere oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld security, office en backup & recovery dat zijn. Daarbij komt dat dit jaar, 2019, het jaar is van de uitfasering van de ISDN. Dus dit was hét moment om te schakelen. De IT-resellers raken gewend om VoIP te verkopen en te installeren en de telecom resellers weten op hun beurt ook DSD Europe steeds vaker te vinden voor andere oplossingen dan VoIP. Zo volgen wij de markt van convergentie en bieden we een single sign-on mogelijkheid op het DSD-platform.    

Wat was de reden voor de keuze voor Clearvox Nexxt?  
ClearVox Nexxt is een uniek communicatieplatform, waarmee je met een applicatie op een pc of smartphone kunt bellen via VoIP. Het is voor ons letterlijk om de hoek ontwikkeld door een Nederlands team, dat onder leiding staat van Nick de Haas. De VoIP-oplossing is gemaakt vanuit een IT-gedachte. Dit maakt ClearVox Nexxt en de werking van het platform voor IT-resellers eenvoudig en herkenbaar. Met ClearVox Nexxt kunnen DSD-partners een VoIP-oplossing aanbieden, zonder hier veel telecomkennis voor nodig te hebben. Perfect voor de IT-reseller die nu met het stoppen van ISDN in 2019 zijn diensten wil uitbreiden, maar zeker ook voor de telecom reseller die gewoon opzoek is naar een vooruitstrevende VoIP-oplossing.  ClearVox Nexxt is recentelijk ontwikkeld en daarmee vrij van legacy en heel erg geschikt om via API’s te koppelen aan andere bedrijfsapplicaties. Deze gebruiksvriendelijke software is klaar voor de toekomst, waarin de telefoniecentrale een belangrijke rol speelt in alle communicatieprocessen van een organisatie. En omdat het door een Nederlandse partij ontwikkeld is, kunnen we makkelijk met ze schakelen indien er speciale verzoeken zijn.  

Kun je zien of het aanslaat, nu de eerste twee maanden voorbij zijn?                
Ja zeker, het gaat boven verwachting goed met het aantal resellers dat zich voor Clearvox Nexxt gemeld heeft. Maar ook met de verkoop en de initiële activaties zijn we heel tevreden. Samen met Clearvox hebben we ervoor gekozen om een all-in-one VoIP-oplossing aan te bieden, met een competitieve vaste prijsstelling. Zo kan een eindklant voor een vast maandelijks bedrag gebruik maken van de complete VoIP-oplossing, zonder extra kosten voor functies en diensten. De keuze om deze innovatieve VoIP-oplossing als all-in-one oplossing aan te bieden verklaart mede het succes tot nu toe. Wij bieden met Clearvox een hele scherpe propositie, waarbij resellers ook nog eens hun eigen marge kunnen bepalen. Daarbij komen eindklanten door de vaste prijsstelling niet voor verassingen te staan. Het is dus wat het merk zegt: ‘clear’.    

Wat maakt jullie zo’n groeiende distributeur?
DSD is digitaal geboren. Een organisatie ontstaan in de digitale tijd, met een online visie. Daarin staat het gebruiksvriendelijke en snelle DSD-platform altijd centraal. DSD is een trendsetter met een innovatief distributieplatform waar IT-resellers en MSP’s zonder vaste fee snel en gemakkelijk software en cloud services kunnen inkopen, activeren en beheren. Of een DSD-reseller nu software verzorgt voor één consument of multinational: met het DSD-platform is software binnen enkele kliks gekocht én geactiveerd. Continu werkt ons development team aan het verbeteren van het platform, aan zowel voor- als achterkant. Het blijkt dat dat wordt gewaardeerd, aangezien we in 2018 weer flink zijn gegroeid in afzet, aantal resellers en eindklanten. Ondertussen zijn we actief in Nederland, België, Frankrijk en vrij recent ook in Duitsland en Spanje. We maken de naam DSD Europe dan ook steeds meer waar.

Welke producten gaan jullie nog toevoegen? 
Het is de bedoeling dat we naast Clearvox Nexxt nog wat additionele connectiviteitsoplossingen in het telecomspectrum toevoegen. Verder kun je feitelijk alle oplossingen die een reseller op het gebied van de digitale werkplek nodig heeft bij DSD verwachten. Maar we zijn uiteraard selectief en zoeken de oplossingen die kwalitatief sterk zijn en werkelijk iets toevoegen. Het moet niet meer van hetzelfde zijn. Dit alles maakt het DSD-platform tot het meest complete distributieplatform voor software en cloud services.

Wat is jullie visie op de rol van de reseller naar de toekomst toe?
Heel simpel eigenlijk: de reseller moet de rol van Managed Service Provider, MSP, aannemen. Daarmee bedoel ik dat ze connectiviteit, cloud, applicaties en hardware optimaal moet combineren met de juiste services. Daarbij moeten zij hun klanten recurring maandfees aanrekenen voor connectiviteit, software en onderhoud. Alleen zo werken ze aan de waarde van hun bedrijf en een stabiele toekomst. Ook met het maken van deze stap, die makkelijker is uit te spreken dan te zetten, gaat DSD zijn resellers helpen met een speciaal programma. Wij willen duidelijk meer zijn dan alleen een distributieplatform.  

Terug naar nieuws overzicht
Cloud