Low-code: de sleutel tot het veranderende bedrijfslandschap

10-04-2019 | door: Blog
Deel dit artikel:

Low-code: de sleutel tot het veranderende bedrijfslandschap

Digitale transformatie is vandaag de dag het basiselement om bedrijfsprocessen en de online klantervaring te optimaliseren. De huidige digitale markt biedt veel kansen, maar daar is wel een fundamentele verschuiving in het klantgericht denken, de in- en externe processen, systemen en modellen voor nodig. Veel bedrijven zijn hiermee al goed op weg terwijl zij zoeken naar de beste manieren en technologische ontwikkelingen om hier invulling aan te geven.

De opkomst van digitale technologieën draagt bij aan een nieuwe generatie medewerkers en klanten waardoor het werkveld verandert. Deze generatie is al vertrouwd met de allernieuwste communicatiemiddelen en digitale technologieën. Ze weten precies hoe ze deze kunnen inzetten om hun productiviteit te verbeteren en slimmer te werken en leven. De ‘werkplek van nu’ gaat over innovatie: wat doen we precies en hoe kunnen we verbeteren? Agile werken, snel kunnen anticiperen op veranderingen en de klantervaring continu willen verbeteren is de standaard geworden. Zowel de klant als de medewerker wil niet langer geconfronteerd worden met het openen van meerdere schermen, of het verrichten van onnodig veel handelingen om een kleine actie of verandering in gang te kunnen zetten.

De tech start-ups weten dit al lang en zijn dan ook de disrupters van deze tijd, waardoor traditionelere bedrijven de noodzaak zien om grote slagen te maken om vernieuwend en klantvriendelijk te zijn en vooral te blijven. Dit vraagt om een nauwe samenwerking van business en IT. Samen moet er gekeken worden naar wat de behoefte van de klant, om daar vervolgens in een korte tijd agile en veilige applicaties voor te ontwikkelen. Een belangrijk aspect is dat de data die nodig is om snel en accuraat op klantvragen in te spelen, afkomstig is uit verschillende systemen die doorgaans niet met elkaar ‘praten’. Een low-code platform fungeert als de lijm tussen alle bestaande systemen en zorgt ervoor dat alle benodigde informatie afkomstig uit deze achterliggende systemen in een centrale interface getoond wordt.

Low-code draait voornamelijk om snelheid. In tegenstelling tot traditionele applicaties, die zijn ontworpen met behulp van gespecialiseerde programmeertalen, vereist low-code maar een minimale codering. Apps worden binnen enkele weken – in plaats van maanden of zelfs jaren – ontworpen, getest en opgeleverd.
Het low-code platform van Appian helpt ’s werelds grootste bedrijven, zoals Barclays, John Lewis en Pirelli om processen te optimaliseren en nieuwe applicaties te ontwikkelen die aansluiten bij de snelle ontwikkelingen in de markt.

Low-code biedt drie fundamentele functionaliteiten:

1. Gemak
Mensen zijn er tegenwoordig aan gewend om talloze apps op hun apparaten te kunnen hebben. Toch zijn het vaak de eenvoudigste programma's die het meest succesvol zijn. De ervaring van de gebruiker is essentieel voor de uitrol van de technologie en de lange levensduur ervan. Door deze aanpak is Appian een eenvoudig en intuïtief low-code platform. Gebruikers kunnen eenvoudig items slepen en hun app(s) aanpassen en verder ontwikkelen. Omdat het low-code platform werkt via de cloud, kunnen gebruikers naadloos schakelen tussen apparaten en hun projecten onderweg voortzetten.

2. Snelheid
Een low-code platform stelt bedrijven in staat om hun app-ideeën van concept tot eindproduct in slechts enkele weken uit te rollen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven zich snel en gemakkelijk aanpassen aan de veranderende markt. Ze zijn hierdoor flexibeler en houden meer tijd over voor innovaties, wat weer resulteert in concurrentievoordeel en een betere klantervaring.

3. Functionaliteit
Low-code is ontzettend veelzijdig. Het kan elke werknemer omvormen tot een digitale leider die in staat is om eigen apps ontwikkelen. De apps kunnen worden opgeschaald en aangepast naar de behoeften van het bedrijf en het veranderende landschap. Naarmate de industrie zich ontwikkelt en er nieuwe generaties onderdeel uit gaan maken van de arbeidsmarkt, wordt de functionaliteit van apps nog belangrijker. Technologieën die nu nog in de kinderschoenen staan, zoals kunstmatige intelligentie (AI), RPA en Internet of Things (IoT), zullen steeds meer geaccepteerd worden. Om dat punt te bereiken hebben we wel platformen nodig die deze technologieën beschikbaar maken voor het hele bedrijf en niet alleen voor experts met een master in informatica of ontwikkelaars met ervaring in codering.

Door het samenbrengen van IT en business kunnen bedrijven die gebruik maken van een low-code platform apps ontwikkelen die ervoor zorgen dat nieuwe technologieën sneller geïntegreerd worden in de business en bedrijven uiteindelijk een echte digitale transformatie bereiken. Voordat low-code door een bedrijf kan worden opgenomen, is het belangrijk om de juiste partner te vinden die uw bedrijf en uw klanten begrijpt en weet hoe een low-code platform beide partijen ten goede komt. Een partner die een solide, toekomstgericht en veilig platform biedt dat ondersteunt bij het optimaliseren van processen en het ontwikkelen van innovatieve apps die het bedrijf toekomstbestendig helpt te transformeren.

Door: Marten Kruisinga, Regional Vice President Appian Northern Europe

 

Terug naar nieuws overzicht