Google Cloud introduceert Anthos platform voor applicatie management

09-04-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google Cloud introduceert Anthos platform voor applicatie management

Google Cloud heeft tijdens zijn Google Next ’19 event in San Francisco Anthos geïntroduceerd, een nieuw, open platform van Google Cloud waarmee bedrijven overal eenvoudig, flexibel en veilig apps kunnen onderbrengen. Anthos werkt naadloos samen met open standaarden, laat applicaties rechtstreeks draaien op bestaande on-premise hardware of in de publieke cloud en is gebaseerd op het Cloud Services Platform dat Google vorig jaar aankondigde.

De hybride functionaliteit van Anthos is vanaf nu beschikbaar op het Google Cloud Platform (GCP) met Google Kubernetes Engine (GKE) en in datacenters met GKE On-Prem. Anthos laat bedrijven hun workload op clouds van derden als AWS en Azure beheren. Zo hebben ze de vrijheid om applicaties in de cloud te deployen, te laten draaien en te beheren, zonder dat beheerders en ontwikkelaars verschillende omgevingen en API's hoeven te kennen.

Anthos is 100 procent software-based en maakt gebruik van open API's. Aangezien Anthos gebaseerd is op GKE On-Prem, de Kubernetes-service, is het platform altijd beveiligd en up-to-date.

Cloud

Ook Anthos Migrate werd op Google Next geïntroduceerd. Deze technologie, die in bèta verschijnt, kan virtuele machines (VM's) van on-premise – of andere clouds – rechtstreeks naar GKE containers migreren. Met deze unieke migratietechnologie wordt infrastructuur in één gestroomlijnde beweging gemigreerd en gemoderniseerd, zonder dat er aanpassingen aan de oorspronkelijke VM's of applicaties nodig zijn.

Datacenter

Bedrijven willen hun lokale of cloud-applicaties naadloos en veilig ontwikkelen en implementeren. Door de integratie van het datacenter, de netwerken en de beveiligingstechnologieën van Cisco, waaronder HyperFlex, Cisco ACI en Cisco Stealthwatch, wordt dat met Anthos mogelijk. Hierdoor genieten gebruikers van alle voordelen van een service als GKE en het infrastructuurpakket van Cisco.

Partners

Google-partners zoals VMware, Dell EMC, HPEIntel en Lenovo hebben bevestigd Anthos toe te voegen aan hun eigen hyper-converged infrastructuur voor hun klanten. Door Anthos te erkennen, kunnen gezamenlijke klanten hardware kiezen op basis van hun opslag-, geheugen- en prestatiebehoeften.

System integrators ondersteunen de modernisering en uitbreiding van applicaties met behulp van Anthos. Partners als Accenture, Arctiq, Atos, Cognizant, Deloitte, HCL Technologies, NTT Communications, Tata Consulting Services en Wipro hebben diensten en oplossingen gebouwd om Anthos in de bedrijfsomgeving te integreren.

Tot op heden hebben twintig ISV's zich al gecommitteerd om hun software te integreren met Anthos.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud