ISS Facility Services optimaliseert energieverbruik met IoT-platform
05-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ISS Facility Services optimaliseert energieverbruik met IoT-platform

De Deense aanbieder van gebouwdiensten, ISS Facility Services, optimaliseert haar energieverbruik met behulp van de op IoT gebaseerde Connected Things Hub van T-Systems. Het IoT-platform van de Deutsche Telekom dochter wordt daarmee de centrale besturing voor hun gebouwen wereldwijd. Dit is waar de data van 20.000 sensoren wordt gemeten, zoals kamertemperatuur en CO2-cijfers. Speciale software analyseert en visualiseert deze gegevens bijna in realtime. ISS kan hiermee direct ingrijpen indien limieten worden overschreden.

"We zijn enthousiast over de wereldwijde samenwerking met ISS. Onze Connected Things Hub helpt bij het digitaliseren van het beheer van gebouwen, wat de exploitatiekosten aanzienlijk verlaagt", zegt Rami Avidan, verantwoordelijk voor de IoT business bij Deutsche Telekom.

"IoT-oplossingen worden steeds belangrijker. Met behulp daarvan kunnen we onze gebouwen wereldwijd controleren en efficiënter beheren", aldus Sam Lavers, Global Head of Digital Excellence & IoT bij ISS. "De samenwerking met T-Systems verbetert de kwaliteit van onze diensten. Onze klanten gaan hier ook van profiteren."

Gestandaardiseerde interfaces

De Connected Things Hub biedt open, gestandaardiseerde interfaces en is zeer schaalbaar. De hub is eenvoudig te integreren in bestaande IT-systemen. Het complete IoT-pakket legt het ruimtegebruik en gebruikersgedrag vast en analyseert deze gegevens. Het creëert bijvoorbeeld transparantie wat betreft over- en onderbezetting van ruimtes. Op basis hiervan kunnen op gegevens gebaseerde beslissingen worden genomen voor een efficiënter beheer, bijvoorbeeld een nieuwe indeling van de ruimte of huuropties.

Terug naar nieuws overzicht