Witold Kepinski - 03 april 2019

VMware vRealize cloud beheer platform is vernieuwd

VMware kondigt verbeteringen aan in zijn geïntegreerde VMware vRealize cloudbeheerplatform waarmee ontwikkelaars en IT-beheerders snel applicaties kunnen bouwen en leveren in hybrid cloud-omgevingen met veiligere en conistente operaties.

De nieuwe product releases – vRealize Operations 7.5, vRealize Network Insight 4.1, vRealize Automation 7.6 en vRealize Suite Lifecycle Manager 2.1 – worden gecombineerd om uitgebreide zelfsturende bewerkingen en verbeterde programmeerbare provisioning voor private en hybrid clouds.

VMware vRealize Operations levert zelfsturend operationeel beheer van applicaties tot infrastructuur om hybrid clouds, waaronder on-prem-omgevingen, te optimaliseren, te plannen en te schalen. Het levert continue prestatie-optimalisatie op basis van operationele en zakelijke intenties, efficiënt capaciteitsbeheer, proactieve planning, intelligente remediation en geïntegreerde compliance.

VMware vRealize Operations 7.5 breidt zelfsturende mogelijkheden uit om klanten het volgende te helpen bereiken:

Optimalisatie van continue prestaties: om de prestaties van de applicatie verder te verbeteren op basis van operationele en zakelijke intenties, introduceert deze release hyperconverged infrastructuur (HCI) prestatie-optimalisatie van VMware vSAN-clusters via workload rebalancing die resync-, slap space- en Storage Policy Based Management (SPBM)-bewust zijn. Daarnaast introduceert het platform plaatsingsoptimalisatie voor vSAN-workloads met behulp van opslagintentie.

Efficiënt capaciteitsbeheer: om de kosten en risico’s verder te verlagen door middel van optimale benutting, proactieve planning en inkoop, zal deze nieuwe release allocatiegebaseerd capaciteitsbeheer toevoegen naast bestaande vraaggestuurde modellering. Deze release bevat ook bijgewerkte vSAN-capaciteitsbeheerfuncties, waaronder nieuwe HCI-kostendrivers en ‘what-if’-scenario’s om de impact van het vergroten van de capaciteit vSAN-clusters te modelleren. Daarnaast biedt het uitgebreide ‘what-if’-scenario’s voor het vergelijken van de kosten van op VMware vSphere gebaseerde private clouds tegen VMware Cloud on AWS, AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud en andere partnerparameters van VMware Cloud Provider Programma. Om klanten te helpen slagen in hun multi-cloud-reis, is dit geïntegreerde portfolio gecombineerd met VMware CloudHealth voor volledige zichtbaarheid, optimalisatie en governance voor een multi-cloud-omgeving.

Intelligente remediation: om applicatie- en infrastructuurproblemen te voorspellen, voorkomen en snel op te lossen, introduceert deze nieuwe release Telegraf-agentgebaseerde toepassing en OS-monitoring met agent lifecycle management en out-of-the-box (OOTB) dashboard voor probleemoplossing. Het biedt ook verbeterde mogelijkheden voor het in kaart brengen van de relaties tussen applicaties en infrastructuur om de oorzaak van problemen met prestaties en beschikbaarheid te verminderen.

Nieuwe geïntegreerde compliance-capaciteiten voor VMware vSphere: om risico’s te verminderen en IT- en regelgevingsnormen af te dwingen, introduceert deze nieuwe versie geïntegreerde compliance en geautomatiseerde drift-herstelmogelijkheden voor VMware vSphere. Klanten kunnen de status van vSphere-compliance meten aan de hand van kritische openbare normen, uitbreiden naar aangepaste nalevingsnormen en configuratiebeheer automatiseren met OOTB-workflows en vRealize Orchestrator-integratie.

Emirates Airline maakt gebruik van vRealize Operations voor capaciteitsbeheer en -planning, evenals monitoring en waarschuwing van zijn private cloud-omgeving. "Vanaf dag één heeft VMware vRealize Operations een positieve impact op onze cloud. Het heeft ons geholpen onze operationele efficiëntie te verbeteren en ons in staat te stellen aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren door verspilde compute-, geheugen- en opslagbronnen te lokaliseren en terug te winnen - gelijk aan 300 virtuele machines van elk gemiddeld 4 vCPU's, 8 Gigabytes RAM en 200 Gigabytes aan schijf ruimte, "zei Fabian Thomas, Datacenter Manager bij Emirates Airline. "De teruggewonnen middelen en kostenbesparingen die we hebben bereikt, hebben bijgedragen aan de financiering van aanvullende IT-projecten."

Introductie van Application-Centric Security en Network Analytics voor Kubernetes
VMware vRealize Network Insight, dat ook beschikbaar is als een VMware Cloud Service, vergroot de zichtbaarheid van toepassingsgerichte beveiliging en netwerken in Kubernetes-omgevingen. vRealize Network Insight 4.1 biedt organisaties met Kubernetes of VMware Enterprise PKS-omgevingen de mogelijkheid om de beveiliging te plannen, netwerkproblemen op te lossen en geavanceerde analyses voor gecontaineriseerde applicaties te gebruiken. De nieuwe release zal organisaties helpen bij het plannen en oplossen van problemen met beveiliging en netwerken op een toepassingsgerichte manier door verbinding te maken met ServiceNow en applicatiespecifieke dashboards toe te voegen. Bovendien zal vRealize Network Insight 4.1 zorgen voor een betere zichtbaarheid over de netwerk-overlay en -onderlaag door de introductie van flow-latency en F5-load balancer-ondersteuning.

Automatisering en Lifecycle Management Enhancements Ease Hybrid Cloud Adoption
VMware vRealize Automation 7.6 introduceert verbeterde integraties met VMware's software defined datacenter stack en beheermogelijkheden om het voor klanten eenvoudiger te maken om hun hybride cloud-omgevingen te automatiseren. De nieuwe release breidt zijn integratie met VMware NSX Data Center verder uit met nieuwe on-demand-ondersteuning voor private networks en VMware NSX-T en NSX voor vSphere-configuratie voor verschillende clusters met één VMware vCenter Server. Om het bouwen van aangepaste en verbeterde aanvraagformulieren voor catalogusitems te vereenvoudigen, zal VMware vRealize Automation 7.6 verbeteringen aan aangepaste formulieren leveren, waaronder API-validatie en ondersteuning voor reguliere expressies voor DataGrid. Daarnaast biedt de release verbeterde gebruikerservaringen en ondersteuning voor multi-tenancy in VMware vRealize Orchestrator.

VMware vRealize Suite Lifecycle Manager 2.1 helpt klanten verder hun omgevingen te beheren en te automatiseren via verbeterde integratie met VMware Cloud Foundation, verbeterde gebruikerservaringen, gedetailleerdere implementatieopties en uitgebreide mogelijkheden voor contentbeheer, waaronder het vastleggen van meerdere content en ondersteuning voor Bitbucket endpoints.

Highlights vRealize Operations: Besparing en efficiëntiewinsten
VMware heeft Forrester Consulting opdracht gegeven om een Total Economic Impact-studie (TEI) uit te voeren en de potentiële Return on Investment-investeringen te onderzoeken door VMware vRealize Operations te implementeren. De studie biedt lezers een kader om de potentiële financiële impact van vRealize Operations te evalueren.

Om de voordelen, kosten en risico's beter te begrijpen, interviewde Forrester vijf organisaties, elk met jarenlange ervaring met het gebruik van vRealize Operations. Vóór de implementatie van vRealize Operations hadden deze organisaties te kampen met beperkte prestaties, inefficiënties bij het oplossen van problemen en verspilling van capaciteit. Hun implementaties leverden verbeterde zichtbaarheid, prestatie- en capaciteitsoptimalisatie en snellere remediëring. Volgens de studie bracht dit organisaties de volgende voordelen:

Een productiviteitsverbetering van 30 procent door intelligente oplossingen, verbeterde zichtbaarheid en snellere rapportage met behulp van geavanceerde analyses om metrieken te correleren en gegevens te loggen om virtuele omgevingen te voorspellen, te voorkomen en problemen op te lossen.

10 procent lagere opslagkosten via capaciteitsoptimalisatie die voorspellende analyses gebruikt om werkbelastingen automatisch in balans te brengen en conflicten te voorkomen.

Een reductie van 50 procent van de licentiekosten van databasesoftware via de continue functionaliteit voor prestatie-optimalisatie waarmee klanten taakverdeling en host gebaseerde plaatsing van de werkbelasting kunnen automatiseren op basis van zakelijke intentie, wat leidt tot consolidatie en scheiding van softwarelicenties.

Product beschikbaarheid
VMware vRealize Operations 7.5, VMware vRealize Automation 7.6, VMware vRealize Network Insight 4.1, VMware vRealize Suite Lifecycle Manager 2.1 zullen naar verwachting beschikbaar worden in VMware’s Q1 FY20.