SoftwareONE rondt acquisitie van COMPAREX af

02-04-2019 | door: Witold Kepinski

SoftwareONE rondt acquisitie van COMPAREX af

SoftwareONE, een licentie specialist en solutions & services-bedrijf, heeft aangekondigd dat het de overname van COMPAREX, een wereldwijde IT-serviceprovider, met heeft afgerond. De COMPAREX merknaam zal op tientallen wereldwijde locaties worden vervangen door SoftwareONE.

De megafusie creëert een softwarelicentie- en managed services specialist met 5.500 werknemers. Het bedrijf heeft 200 locaties in meer dan 80 landen. SoftwareONE heeft onder andere partnerships met Microsoft, AWS, Adobe, IBM, VMware, Oracle, Citrix, Red Hat en Trend Micro.

"We zijn ongelooflijk trots om de acquisitie van COMPAREX af te sluiten, wat een voortzetting is van de zakelijke transformatie van SoftwareONE omdat we hiermee schaalvoordeel kunnen behalen, verder kunnen investeren in innovatie en kunnen uitbreiden in belangrijke geografische gebieden," zegt Daniel von Stockar, voorzitter van de Board of Directors van SoftwareONE. "Door de krachten en talenten van beide organisaties bij elkaar te brengen, zullen we onze klanten ongekende mogelijkheden bieden door ons wereldwijde bereik, regionale expertise, schaalbaarheid en uitgebreide portfolio, allemaal om hen te helpen bij hun digitale transformatie."

Von Stockar vervolgt: "We zullen het gecombineerde bedrijf blijven omvormen tot een toonaangevend platform voor platformen, oplossingen en services door middel van organische groei en bijkomende acquisities van strategische capaciteiten."

SoftwareONE is volgens Von Stockar een vertrouwde partner in het bouwen van oplossingen op cloudplatformen en helpt haar klanten de waarde van hun cloud- en software-investeringen te maximaliseren. Als een gecombineerd bedrijf zal SoftwareONE zijn services verder laten groeien en tegelijkertijd de veranderende bedrijfsbehoeften van zijn klanten blijven begeleiden en vormgeven door de best in class software-oplossingen te leveren en de softwareportfolio's van klanten proactief te beheren.

"De afsluiting van de acquisitie van COMPAREX is een duidelijke indicatie van de voortdurende inzet van SoftwareONE om de digitale transformatie van onze meer dan 50.000 klanten wereldwijd te ondersteunen," zei Dieter Schlosser, CEO van SoftwareONE. "SoftwareONE zal zich blijven richten op het helpen van klanten bij het aanpakken van hun veranderende bedrijfsbehoeften door middel van innovatieve, resultaatgerichte software-oplossingen, en we verheugen ons erop nog meer opwindende veranderingen aan te gaan als een gecombineerd bedrijf."

Het gecombineerde bedrijf biedt zijn klanten lokale taaldiensten in 88 landen en ondersteuning in 150 landen, beheerd door meer dan 5.500 ervaren werknemers. SoftwareONE blijft de nadruk leggen op het ontwikkelen van mensen en een ondernemerscultuur gebaseerd op de kernwaarden van het bedrijf, de fundamentele pijlers van het succes sinds de oprichting van het bedrijf. SoftwareONE zet zich in voor een snel en efficiënt integratieproces dat is gebaseerd op het beste van beide organisaties.

Marc Betgem

Als onderdeel van de overname treden voormalig COMPAREX ceo Thomas Reich en cso Marc Betgem (foto) van COMPAREX toe tot het managementteam van SoftwareONE. Het hoofdkantoor van SoftwareONE blijft in het Zwitserse Stans gevestigd. Thomas Reich zal het integratieproces de komende maanden ondersteunen voordat hij het bedrijf verlaat.

"Het was een voorrecht om als CEO van COMPAREX te kunnen dienen en na onze succesvolle transformatie naar een managed services-speler is het bedrijf klaar om zich bij SoftwareONE aan te sluiten om een toonaangevend wereldwijd platform-, oplossingen- en servicesbedrijf te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat SoftwareONE een geweldig thuis zal zijn voor alle medewerkers van COMPAREX en dat het gecombineerde bedrijf door de talenten van beide organisaties een voortrekkersrol zal spelen bij innovatie en een onmisbare partner voor klanten over de hele wereld blijft", aldus Thomas Reich.

Terug naar nieuws overzicht