Britten: 'Beveiligingsmaatregelen bij Huawei blijven uit'

01-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Britten: 'Beveiligingsmaatregelen bij Huawei blijven uit'

Huawei heeft beveiligingsmaatregelen die het bedrijf in 2012 beloofd door te voeren nog altijd niet doorgevoerd. Het uitblijven van deze verbeteringen is een grote bron van zorgen bij Britse overheidsfunctionarissen, die twijfelen of het bedrijf nieuw beloofde maatregelen wel zal doorvoeren.

Dit meldt Reuters op basis van een kritisch rapport. Het gaat om een jaarlijks rapport waarin de veiligheid van Huawei onder de loep wordt genomen. Uit het nieuwe rapport blijkt dat Huawei geen 'wezenlijke vooruitgang' heeft geboekt sinds het vorige rapport, dat uit juli 2018 stamt. Ook toen werden problemen geconstateerd.

Geen aanleiding voor verbod

De Britten spreken van 'significante veiligheidsproblemen', waarmee het bedrijf zorgt voor 'significant toegenomen risico's voor Britse telecomproviders'. De beveiligingsproblemen zouden overigens niet het gevolg zijn van inmenging door de Russische staat. Het Britse National Cyber Security Centre ziet in het rapport dan ook geen aanleiding om te pleiten voor een Brits verbod op Huawei apparatuur.

Huawei laat in een reactie weten de resultaten van het rapport zeer serieus te nemen. Het bedrijf beloofde eerder twee miljard dollar te zullen investeren in het verbeteren van zijn veiligheid.

Terug naar nieuws overzicht
Security