Witold Kepinski - 29 maart 2019

Logius vervangt maximaal 22.000 certificaten voor de verloopdatum

Overheidsorganisatie Logius is na onderzoek voornemens maximaal 22.000 certificaten voor de verloopdatum te laten vervangen, aangezien ze niet voldoen aan de strenger uitgelegde uitgifte-eisen. Daarnaast moeten maximaal 14 tussenliggende certificaten worden vervangen. Logius helpt organisaties met een publieke taak om hun dienstverlening zo in te richten dat burgers en bedrijven digitale zaken betrouwbaar en eenvoudig kunnen regelen.

Op dit moment werkt Logius aan een plan voor de vervanging van de certificaten. Logius streeft ernaar binnen 14 maanden deze certificaten te laten vervangen. Deze tijd is nodig vanwege het grote aantal nieuw uit te geven certificaten en de zorgvuldige procedure die voor de uitgifte van certificaten geldt.

Voor het vervangingsplan en de termijn wordt in internationaal verband draagvlak gezocht. Het kunnen uitvoeren van het beoogde vervangingsplan en de daarbij behorende aantallen te vervangen certificaten, is namelijk afhankelijk van acceptatie door de internationale gemeenschap.

Logius meldt: "De vervanging wordt gefaseerd uitgevoerd, waarmee de uitvoerbaarheid en zorgvuldigheid worden gewaarborgd. De certificaatverstrekkers informeren de organisaties waarvan de certificaten daadwerkelijk vervangen moeten worden. Wij benadrukken dat de veiligheid van de certificaten niet in geding is. Iedereen kan veilig online zaken blijven doen met de overheid."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024