Wouter Hoeffnagel - 29 maart 2019

Digital Girl Challenge laat jonge vrouwen kennis maken met ICT

RightBrains, een carrière- en mentoringplatform voor vrouwen in het digitale werkveld, start vrijdag 5 april de Digital Girl Challenge. De wedstrijd is erop gericht jonge vrouwen kennis te laten maken met de carrièremogelijkheden in de ICT-sector. De winnaar, die op 13 juni wordt bekendgemaakt, ontvangt een smart bag van MINOIS ter waarde van 598 euro.

De toestroom van talent naar functies in digitale technologie staat steeds meer onder druk en vrouwen kiezen vaak niet bewust voor een carrière in dit werkveld. De wedstrijd is bedoeld om de instroom van jonge vrouwen te stimuleren door ze in contact te laten komen met vrouwelijke rolmodellen.

Het meest inspirerende verhaal

De deelnemers publiceren tijdens de Digital Girl Challenge een blog (of vlog) over hun kennismaking en wat ze geleerd hebben van hun ontmoeting. De jury kiest vervolgens op 29 mei de tien meest inspirerende verhalen. Daaruit wordt tijdens het RightBrains Zomerevent op 13 juni de winnaar gekozen. De jury bestaat uit: oprichter van RightBrains Geke Rosier, journalist en copywriter Kim Loohuis en oprichter van MINOIS Simone Tertoolen.

Geke Rosier, oprichter van RightBrains: "Er wordt tijdens het studeren te weinig aandacht besteed aan de impact en kansen van digitalisering en technologie op banen in de arbeidsmarkt. Door de jonge generatie vrouwen te koppelen aan vrouwelijke rolmodellen in het vakgebied, willen we hen informeren, inspireren en meer bewustwording te creëren over hun digitale toekomst."

Rolmodel in jury

Dat is de reden dat Rosier koos voor een rolmodel in de jury: industrieel ontwerper Simone Tertoolen. "Zij is oprichter van MINIOS, en in mijn ogen het perfecte voorbeeld van ondernemerschap, creativiteit en passie voor technologische innovatie", aldus Rosier. Tertoolen is de bedenker en ontwikkelaar van de smart bag waar de winnares kans op maakt. Deze 'slimme' tas, gemaakt van Italiaans leer, heeft verlichting van binnen, een usb-port en eigen draadloze lader. Rosier: "Het is in mijn ogen een prachtig voorbeeld van wat je met kennis van technologie in combinatie met creativiteit en passie kunt bereiken."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024