24-uurs hackathon op Mendix World niet alleen voor ontwikkelaars

22-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

24-uurs hackathon op Mendix World niet alleen voor ontwikkelaars

Op 16 en 17 april vindt Mendix World plaats, het grootste low-code event. Voorafgaand daaraan wordt op 15 april MxHacks georganiseerd. Dit is een 24-uurs hackathon in Ahoy Rotterdam die niet alleen is bedoeld voor developers. Ook vormgevers, business analisten, programmeurs en marketeers kunnen meedoen in een team.

MxHacks is voor iedereen met een ondernemende mindset die met nieuwe technologie wil werken en apps van een hoog niveau wil bouwen. De kans op winnen is het hoogst wanneer men een goed team met aanvullende vaardigheden samen weet te stellen. Deelnemers krijgen de vrijheid om te creëren met minimale beperkingen.

24 uur

De 24-uurs MxHacks hackathon werkt als volgt. Op maandagmorgen 15 april krijgen de teams de vraagstelling te horen op basis waarvan ze een applicatie gaan ontwikkelen. Om 9.00 uur start de hackathon. Voor het ontwikkelen van de applicaties gebruiken de teams de Mendix Desktop of de Web Modeler.

Op dinsdagmorgen is MxHacks ten einde. Aansluitend buigt de jury zich over de inzendingen. Deze worden beoordeeld op basis van technisch niveau, het ontwerp en de gebruikerservaring, en de voltooiing en levensvatbaarheid ervan. Elk team zal ook worden beoordeeld op de kwaliteit van een elevator pitch. Op 16 april om 17.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Redenen om deel te nemen aan MxHacks

Waarom zou een ontwikkelaar of business professional tijd vrij moeten maken voor MxHacks? Naast een gratis hackathon met de mogelijkheid om apps te maken die echt een verschil maken, zijn er nog meer redenen waarom het interessant is om deel te nemen:

  • Accelerator workshops waarin deelnemers handvatten krijgen hoe ze kunnen samenwerken en ontwikkelen met low-code
  • De kans om on-site mentors en low-code experts te ontmoeten
  • Een netwerk van gelijkgestemden die graag advies en tips geven en nemen
  • Leuke activiteiten om iedereen fris en wakker te houden

Wat heb je nodig?

Deelnemers hoeven alleen een laptop en smartphone mee te brengen. Wie tijdens de 24-uurs hackathon een dutje wil doen, mag een eigen slaapzak en hoofdkussen meebrengen.

Kijk op de Mendix World Hackathon-hub voor meer informatie over de regels, de agenda en veelgestelde vragen.

Terug naar nieuws overzicht