Cloud- en hostingexperts trekken richting Zuid-Duitsland

19-03-2019 | door: Redactie

Cloud- en hostingexperts trekken richting Zuid-Duitsland

Komend weekend trekken Nederlandse cloud- en hostingexperts naar Zuid-Duitsland, waar zij zich tijdelijk vestigen. Waarom vertrekken zo veel Nederlanders in deze periode naar Duitsland? Jaarlijks vindt in attractiepark Europa-Park het grootste cloudfestival ter wereld plaats genaamd CloudFest. Hier ontmoeten cloud- en hostingexperts van over de hele wereld elkaar.

Spring break voor de hosting- en cloudindustrie

In een paar dagen tijd wordt de community bijgespijkerd op het gebied van cloud-ontwikkelingen, vinden er hackatons plaats en kan men tijdens diners, concerten en feestavonden volop netwerken. Omdat iedereen een paar dagen in het op één na grootste attractiepark van Europa bivakkeert, is er meer vrije tijd op CloudFest dan op ieder ander event dat georganiseerd wordt voor de sector. Als het weer dan ook nog meezit - en dat lijkt het geval te zijn voor de 2019 editie - zou je CloudFest de 'spring break' voor de hosting- en cloudindustrie kunnen noemen.

Dutch Night @CloudFest

Het grootste deel van de Nederlandse delegatie is maandag 25 maart te vinden op Dutch Night @CloudFest. Deze borrel, georganiseerd door branchevereniging ISPConnect, trapt het festival in Duitsland traditiegetrouw af. Ook Maarten Hensen, Sales Manager Cloud Channel bij Insight reist af naar Duitsland: "Huidige IT-infrastructuur en -diensten zijn het gesprek van de dag op events als CloudFest, deze moeten snel, flexibel, schaalbaar en kostenefficiënt zijn. Er zijn echter evenveel uitdagingen als oplossingen en juist daarover gaan wij in gesprek. In een paar dagen tijd spreken we een groot deel van de Nederlandse sector over hun cloud journey."

ISPConnect organiseert dit jaar voor de vijfde keer Dutch Night @CloudFest. Simon Besteman, Directeur van ISPConnect: "De borrel is ieder jaar weer een succes. Dit jaar belooft de grootste editie ooit te worden: we verwachten meer dan 500 bezoekers. Ik ken heel wat mensen die alleen voor deze borrel naar Duitsland komen. Maar voor de groep die langer blijft dan één dag organiseren we ook dagelijkse meeting points en een diner in het dorp naast Europa-Park. Het wordt gegarandeerd gezellig!"

Samen organiseren

ISPConnect krijgt hulp van sponsoren om alle Nederlandse activiteiten tijdens CloudFest te financieren. De branchevereniging is dankbaar en trots dat zoveel mooie bedrijven uit de community willen helpen met de organisatie. Veeam, NDIX, maincubes, Nederland ICT, Ynvolve, Kingston, HPE, Nutanix, Insight, Xolphin en Maxcom zijn dit jaar de sponsoren van Dutch Night @CloudFest.

Dutch IT-channel is mediapartner van CloudFest en Dutch Night @CloudFest.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hosting, Cloud
Cloud