SUSE gaat als onafhankelijk bedrijf verder

18-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SUSE gaat als onafhankelijk bedrijf verder

Investeringsmaatschappij EQT neemt SUSE over van Micro Focus. SUSE wordt hiermee het grootste onafhankelijke opensource softwarebedrijf. Als onafhankelijk bedrijf is SUSE volgens de investeerder beter gepositioneerd om zich te richten op de behoeften van klanten en partners.

Het nieuwe onafhankelijke SUSE heeft het executive team uitgebreid. Enrica Angelone is benoemd tot chief financial officer, en Sander Huyts is SUSE’s nieuwe chief operations officer. Thomas Di Giacomo was chief technology officer voor SUSE, en is nu president voor Engineering, Producten en Innovatie. Zij rapporteren alle drie aan SUSE CEO Nils Brauckmann (foto).

'Open source is belangrijker dan ooit'

"Huidige IT-trends tonen aan dat open source belangrijker dan ooit is in het bedrijfsleven", aldus Brauckmann. "Daarom wordt onze status als echt onafhankelijk opensource bedrijf nog meer gewaardeerd. Onze klanten vinden onze open, opensource oplossingen, flexibele manier van zakendoen, geen gedwongen vendor lock-in en onze buitengewone service erg waardevol. Onze onafhankelijkheid geeft ons de kans ons puur te richten op wat voor hen het beste is. Omdat wij constant aan de vragen uit de markt kunnen voldoen, ontstaat er een cirkel van succes, momentum en groei. Hierdoor kunnen we de innovaties leveren die onze klanten nodig hebben voor het behalen van hun doelstellingen op het gebied van digitale transformatie en voor het realiseren van hun hybride en multi-cloud workloadbeheer nodig voor hun eigen constante innovatie, concurrentie en groei."

Met EQT op de achtergrond en als onafhankelijk bedrijf wil SUSE verder uitbreiden en zowel haar core business maar ook in emerging technologieën laten groeien, zowel organisch als door nieuwe overnames. Al Gillen, group vice president, Software Development en Open Source, IDC: “SUSE’s terugkeer naar de rol van onafhankelijk opensource softwarebedrijf valt gelijk met een kanteling in de industrie. Opensource software is tegenwoordig de favoriete manier om nieuwe oplossingen te bouwen en is onmisbaar als basis voor de meeste publieke clouddiensten. SUSE is één van de grootste pure opensource software organisaties en haar onafhankelijkheid biedt klanten voordeel omdat het bedrijf verder bouwt op het verleden van technisch vakmanschap, waardegedreven partnerships en betrokkenheid van de community om snel technologieoplossingen aan de markt te leveren."

 

 

Terug naar nieuws overzicht