Wouter Hoeffnagel - 16 maart 2019

Kinderen leren technische en creatieve skills tijdens landelijke onderwijsstaking

Kinderen leren technische en creatieve skills tijdens landelijke onderwijsstaking image

Ontwikkelingsexperts Conclusion Learning Centers (CLC) en Bright Alley, twee werkmaatschappijen van IT-dienstverlener Conclusion, grijpen de onderwijsstaking aan om de technische en creatieve skills van kinderen spelenderwijs verder te ontwikkelen. Alle kinderen van de medewerkers in de basisschoolleeftijd maken vandaag kennis met de nieuwste ontwikkeltools zoals Virtual Reality.

CLC en Bright Alley houden zich dagelijks bezig met het leren en ontwikkelen van medewerkers binnen grote ondernemingen in Nederland, zoals ABN AMRO, KLM, TenneT en NS. Centraal in de ontwikkeling van medewerkers staat het gebruik van Virtual Reality, gamification, applicaties en andere leeroplossingen. Tijdens de onderwijsstaking biedt Conclusion kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met skills die ze in hun toekomstige werkende leven nodig hebben. Ze kunnen onder andere rekenen op een tot ballenbak omgetoverde vergaderruimte, een schildercursus en een technisch LEGO-workshop.

Jasper Leunk, Head of Strategy & Sales bij Bright Alley: "Dagelijks zijn wij bezig om leren en ontwikkelen voor medewerkers leuk te maken om ze zo beter te laten presteren. Dit doen we door medewerkers van grote Nederlandse organisaties concrete oplossingen te bieden in de vorm van bijvoorbeeld Virtual Reality en gamification. Nu de kinderen vandaag een dag op school moeten missen, laten wij ze graag kennis maken met deze oplossingen om zich verder te ontwikkelen. Enerzijds is de funfactor voor de kinderen erg hoog en anderzijds is onder andere de technisch LEGO-workshop heel leerzaam. We eindigen deze eenmalige BSO met een rondleiding bij onze buren: het FC Utrecht stadion. We zijn trots dat we dit voor de medewerkers van de toekomst mogelijk maken."