Google betaalde topman tientallen miljoenen dollars na seksueel wangedrag

15-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Google betaalde topman tientallen miljoenen dollars na seksueel wangedrag

Google topman Amit Singhal heeft tientallen miljoenen dollars meegekregen toen hij gedwongen moest vertrekken bij het bedrijf na een onderzoek naar seksuele intimidatie. Het zou gaan om een bedrag van 45 miljoen dollar.

Dit blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de rechtbank, meldt de New York Times. Singhal wordt ervan beschuldigd een werkneemsters te hebben aangerand op een event buiten de Google campus. Het onderzoek naar dit incident leverde geen sluitend bewijsmateriaal op, maar de New York Times meldt dat Google de claim desondanks als geloofwaardig beoordeelde. Singhal moest hierop in begin 2016 Google verlaten. 

45 miljoen dollar

Bij zijn vertrek zou Google Singhal een bedrag van 45 miljoen dollar hebben meegegeven. Dit bedrag zou zijn betaald in drie betalingen: twee betalingen van elk 15 miljoen dollar en een losse betaling van 5 tot 15 miljoen dollar als onderdeel van een losse overeenkomst.

De documenten die nu aan het licht komen zijn bij de rechtbank ingediend in een rechtszaak tegen Google's moederbedrijf Alphabet. Boze aandeelhouders klagen het bedrijf aan aangezien het bedrijf managers die beschuldigd worden van seksueel wangedrag betaald hebben. Het gaat hierbij onder meer om Andy Rubin, die wordt gezien als de man achter het mobiele besturingssyysteem Rubin. Rubin vertrok in oktober 2014 bij Google en wordt eveneens beschuldigd van seksueel wangedrag. Naast Singhal en Rubin zouden ook tientallen andere medewerkers na seksueel wangedrag geld hebben meegekregen.

Terug naar nieuws overzicht