Tekort aan BI consultants en technical consultants

14-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Tekort aan BI consultants en technical consultants

Vacatures voor BI consultants en technical consultants zijn binnen de ICT-sector het moeilijkst in te vullen. Ook het vinden van de juiste IT business consultant en senior business consultant is een uitdaging.

Dit blijkt uit een analyse van vacaturesite Indeed. Als gevolg van de economische groei neemt de schaarste op de arbeidsmarkt toe. Dit jaar zullen er volgens het UWV 1,2 miljoen vacatures ontstaan. De meeste in de detailhandel en zorg en welzijn. Dat wordt bevestigd door de cijfers van Indeed.

indeed-vacatures-2019-1.png

Groot tekort aan developers in Utrecht

Opvallend is het grote verschil tussen de vier grote steden is en de mate waarin de lastig in te vullen vacatures hier afwijken van de rest van Nederland. In Utrecht staan vacatures voor back end-developers uitzonderlijk lang open. Ook full stack developers zijn lastig te vinden. Poos: “Utrecht lijkt hier concurrentie te ondervinden van Amsterdam, waar de startup-scene veel developers aantrekt.”

Alleen Rotterdam staat een groot deel van de vacatures voor supermarktmarktmanagers net als landelijk langer dan zestig dagen open. In Den Haag zijn banen in de zorgsector moeilijk in te vullen.

indeed-vacatures-2019-2.png

Terug naar nieuws overzicht