Wouter Hoeffnagel - 13 maart 2019

NAVO sterkt beveiliging van telefoongesprekken met nieuwe security suite

NAVO sterkt beveiliging van telefoongesprekken met nieuwe security suite image

NAVO’s Communicatie en Informatie (NCI) Agentschap kiest voor BlackBerry’s SecuSUITE for Government. Met deze oplossing is veilige communicatie tussen tech- en cyberexperts vanuit iedere locatie - op het werk, thuis of in het buitenland - mogelijk.

Het NCI Agentschap ondersteunt de 29 NAVO-lidstaten met veilige communicatie en slimme manieren van samenwerken. Het Agentschap werft, implementeert, en ondersteunt communicatiesystemen voor NAVO’s politieke besluitvormers en commandoposten die in de frontlinies werken om cyberaanvallen te voorkomen. Vanwege de geclassificeerde aard van de informatie die bij het NCI Agentschap in omloop is, is het van cruciaal belang dat al hun communicatie veilig blijft en dat het onmogelijk is voor cybercriminelen om gesprekken af te luisteren.

Veilig communiceren

"Nu cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan, is er behoefte aan een zeer veilige manier voor onze cyberexperts om telefoongesprekken te voeren met mensen binnen en buiten onze organisatie, ongeacht waar zij zich bevinden", zegt Kevin Scheid, General Manager van het NCI Agentschap. "BlackBerry’s Encrypted Voice Technology helpt ons deze uitdaging aan te gaan en versterkt onze strategie op het gebied van cybersecurity."

"Het afluisteren van gesprekken is één van de makkelijkste manieren om persoonlijke informatie te ontfutselen", zegt Dr. Christoph Erdmann, SVP van BlackBerry Secusmart. "We zijn trots dat het NCI Agentschap, een wereldleider op het gebied van ontwikkeling en gebruik van technologie die NAVO-landen veilig houdt, vertrouwen toont in BlackBerry’s software en hiermee hun communicatie beveiligt. Ongeacht het besturingssysteem dat wordt gebruikt om te communiceren; BlackBerry’s arsenaal aan cybersecurity-technologie verzekert dat de gegevens van onze klanten privé blijven."