Microsoft cloud specialisten ETTU en Wortell fuseren

Microsoft cloud specialisten ETTU en Wortell fuseren

07-03-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft cloud specialisten ETTU en Wortell fuseren

De ICT-dienstverleners Wortell uit Lijnden en ETTU uit Gouda bundelen de krachten en gaan samen verder onder de naam Wortell. Met de fusie wordt een onderneming van 180 specialisten gecreëerd met uitgebreide expertise in digitale transformatie en het versneld naar de Azure cloud brengen van de ICT omgevingen van haar klanten. Wortell heeft de ambitie om haar groei voort te zetten, zowel autonoom als via overnames. Ze wordt daarbij ondersteund door Holland Capital.

Bundeling van krachten

De bedrijven zijn op 6 maart gefuseerd en zullen verder gaan onder de naam Wortell. Alle ‘as-a-service’ diensten zullen onder de merknaam Debble samengevoegd worden. De nieuwe organisatie zal blijven werken vanuit de locaties in Lijnden en Gouda. De complete directie blijft bestaan uit Eric-Jan Vroon, Piet Vink, Luc Joziasse en Danny Burlage.

Complete ‘desktop as a service’

Danny Burlage, algemeen directeur van Wortell: “Wij merken dat onze klanten behoefte hebben aan een complete ‘as- a- service’ dienstverlening rondom de werkplek, waarbij het beheer aan de ICT partner uitbesteed wordt. Een complete cloud managed omgeving. Door de krachten van Wortell rondom Microsoft 365 en Azure te bundelen met het online Debble-platform kunnen we een totaaloplossing bieden.” Wortell streeft ernaar topspeler te blijven in de marktsegmenten zorg, onderwijs, maakindustrie en professionele dienstverlening. 

Aantrekkelijke werkgever

De gecombineerde onderneming vormt een nieuwe groep van 180 specialisten, welke als zelforganiserende organisatie is ingericht. Een organisatie zonder managers dus. De focus van Wortell op zelf-organiseren heeft ertoe geleid dat Wortell zowel in 2018 als in 2019 door Effectory is verkozen tot beste werkgever van het jaar.

Groeiambitie ondersteund door Holland Capital

De fusie met ETTU is voor Wortell een eerste stap in de realisatie van haar groeiambitie, waarbij ze haar activiteiten wenst te verbreden om zo de toegevoegde waarde naar haar klanten uit te breiden. Ter ondersteuning van de ambitie is Holland Capital aan boord gekomen. “Wortell is een leidende Microsoft-partner die zowel autonoom als via een buy-and-build strategie uitstekende groeikansen heeft. Met veel enthousiasme zullen we ons kapitaal, netwerk en ervaring inzetten om het Wortell team te ondersteunen om hun groeiambities te realiseren”, aldus Ewout Prins, Managing Partner Holland Capital.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud