Startup generator Antler gelanceerd in Amsterdam

02-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Startup generator Antler gelanceerd in Amsterdam

Startup generator Antler is gelanceerd in Amsterdam, Londen en Sydney. In tegenstelling tot traditionele startup accelerators die beginnende bedrijven steunen, zoekt Antler naar individuen met ondernemerspotentieel en richt zich op het wegnemen van de belangrijkste hindernissen voor hen om een bedrijf te starten. Zodra deelnemers in het Antler programma zitten, worden zij geholpen bij het vinden van mede-oprichters en het opzetten van een start up met internationale groeipotentie.

Antler is opgericht door voormalig McKinseyaan, Noorse navy SEAL en Zalora-oprichter Magnus Grimeland om de brug te slaan tussen onderbenut menselijk kapitaal en de potentie van techbedrijven om snel te groeien en markten te innoveren. Onder de deelnemers en adviseurs bevinden zich onder andere Google, Spotify en Stanford alumni. Nadat het eerste Antler programma in Singapore in 2018 leidde tot 13 snelgroeiende nieuwe techbedrijven, spreidt de organisatie nu haar vleugels uit naar andere steden, waaronder Amsterdam.

'Ideale voedingsbodem'

Youri Doeleman, Partner bij Antler in Nederland: "De bruisende Amsterdamse startup scene biedt de ideale voedingsbodem voor ons. Aan de ene kant hebben verschillende accelerators en incubators de weg voor ons geplaveid. Aan de andere kant zijn investeerders aan het opschalen en laten een gat voor startkapitaal achter."

Antler zoekt naar grensverleggende individuen die willen deelnemen aan hun programma dat in mei van start gaat. Doeleman: "In onze zoektocht richten we ons primair op mensen en niet op een bedrijfsidee an sich. Dit geeft ruimte om personen met verborgen potentieel te vinden. Veel van hen maken nooit de sprong naar het ondernemerschap of doen dat niet succesvol vanwege- onder andere- het ontbreken van een goede partner. We willen deze mensen in staat stellen om de sprong te wagen en bedrijven op te bouwen die een positieve impact hebben op de maatschappij.” Antler geeft niet zozeer om een specifieke opleiding of werkervaring, maar richt zich op drie belangrijke elementen: spike -iets waar je in uitblinkt- gedrevenheid en doorzettingsvermogen.

Programma

Het intensieve Antler programma geeft deelnemers een voorsprong in het lanceren van hun start ups. Vanaf het moment dat deelnemers hun baan opzeggen worden ze dagelijks begeleid en uitgedaagd. Iedere week komen succesvolle tech ondernemers hun persoonlijke verhaal vertellen en adviseren ze de deelnemers. Het complete programma bestaat uit twee fases die samen vijf maanden duren.

In de eerste fase worden deelnemers geholpen met het vinden van hun mede-oprichter en het vormgeven van een goed en solide business concept. In deze fase ontvangt iedere deelnemer een beurs van circa 2.500 euro per maand. Aan het eind van de eerste fase pitchen teams hun bedrijf aan het Antler investment committee voor een pre-seed investering. Ieder team dat hier doorheen wordt nog drie maanden ondersteund met het bouwen van hun product, het genereren van omzet en het ophalen van hun seed financieringsronde door ze te introduceren aan relevante investeerders en markten. Antlers programma start in mei 2019 in Amsterdam.

Voor investeerders biedt Antler via haar Beneluxfonds de mogelijkheid om de startende ondernemers te investeren. Het portefeuille van het fonds bestaat uit 150 tot 200 startende techbedrijven. 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

startup