Wouter Hoeffnagel - 04 maart 2019

Remon Klein Tank wint SURF Security en Privacy Award 2019

Remon Klein Tank, senior Information Security Officer aan de Wageningen University en Research, wint de SURF Security en Privacy Award 2019. De prijs, die 2.500 euro bedraagt, is uitgereikt tijdens de SURF Security- en Privacyconferentie van SURFcert, de SURF Community voor Informatiebeveiliging en Privacy (SCIPR), en de SURFnet Community van Incident Response Teams (SCIRT).

Klein Tank wint de award voor zijn bijdragen aan de online veiligheid voor onderwijs en en onderzoek in Nederland. Als aanjager van de landelijke cybercrisisoefening OZON heeft hij volgens SURFcert, SCIPR en SCIRT de afgelopen periode sterk bijgedragen aan het op de agenda zetten van dit onderwerp.

Digitale brandoefening

“Remon heeft aan de wieg gestaan om het idee van een ‘digitale brandoefening’ binnen de SURF-doelgroep op poten te zetten en was een drijvende kracht bij de verdere uitvoering daarvan,” aldus Wim Biemolt, voorzitter van SURFcert. “Hij heeft de afgelopen twee edities er mede voor gezorgd dat online security op de kaart kwam van iedereen binnen onderwijs- en onderzoeksinstellingen.”

In oktober 2018 deden ruim 50 instellingen en meer dan 1200 personen mee met de gesimuleerde crisis OZON waardoor er veel is geleerd over cybersecurity in het Nederlands onderwijs en onderzoek. “Met zijn scherpe analyses zorgt Remon voor een meerwaarde waar de gehele sector in Nederland van profiteert. Dat is enorm belangrijk en een grote verdienste.”

Remon Klein Tank

Remon Klein Tank is verbonden aan de Wageningen Univerity & Research, waar hij senior Information Security Officer is. Hij is de drijvende kracht achter verschillende initiatieven op het gebied van online security binnen de onderwijssector. Het uitgekeerde geldbedrag kan Klein Tank gebruiken voor zijn werk op security- en privacygebied en de prijs draagt zo direct bij aan een veiliger internet.

De SURF Security en Privacy Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, initiatief of idee dat bijdraagt aan een zo open, toegankelijk en betrouwbaar mogelijk internet, waar onderzoekers, studenten en docenten in alle vrijheid veilig hun werk kunnen doen.