T-Mobile Polska: 'Verbod op Huawei kan uitrol 5G-netwerk vertragen'

25-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

T-Mobile Polska: 'Verbod op Huawei kan uitrol 5G-netwerk vertragen'

Een verbod op hardware van de Chinese techgigant Huawei kan de uitrol van een Pools 5G-netwerk ernstig bemoeilijken en vertragen. Hiervoor waarschuwt Andreas Maierhof, CEO van T-Mobile Polska.

"Indien je een een marktleider uitsluit, en Huawei is een marktleider in nieuwe technologie, en weet dat nagenoeg alle grote operators Huawei apparatuur gebruiken, zal dit duidelijk voor uitdagingen zorgen. Dit kan tot vertragingen leiden", zei Maierhofer volgens Reuters op een persconferentie.

Zorgen over veiligheid

Net als een aantal andere overheden overweegt de Poolse overheid Huawei te weren uit toekomstige 5G-projecten. De zorgen over de veiligheid van deze apparatuur komt voort uit waarschuwingen van de Verenigde Staten, die stellen dat de Chinese overheid apparatuur van Huawei kan misbruiken voor spionage. Bewijsmateriaal hiervoor ontbreekt echter. Zowel Huawei als de Chinese overheid ontkennen de aantijgingen.

Desondanks hebben de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland het gebruik van 5G-apparatuur van Huawei aan banden gelegd. Ook in Europese landen wordt met argusogen naar het Chinese bedrijf gekeken. In Polen werd eerdere een medewerker van Huawei gearresteerd wegens spionage. Deze medewerker werd direct door Huawei ontslagen.

Terug naar nieuws overzicht
Security