Onderzoek Smart Profile en Dutch IT Channel biedt inzicht in cloud markt

Onderzoek Smart Profile en Dutch IT Channel biedt inzicht in cloud markt

25-02-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Onderzoek Smart Profile en Dutch IT Channel biedt inzicht in cloud markt

De sterk groeiende markt van Cloud Service Providers (CSP’s) biedt kansen voor de hele IT-industrie. Om marktpartijen te helpen deze kansen te benutten hebben Smart Profile en Dutch IT Channel middels een uitgebreid onderzoek de Cloud markt in kaart gebracht. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd in de maart-editie van Dutch IT channel magazine en besproken tijdens een lunch op 18 april.

Sinds begin 2019 is Computer Profile actief als Smart Profile.  Deze herpositionering is mede gekozen om duidelijk te maken dat Smart Profile niet alleen inzichten biedt over  eindgebruikers, maar ook data heeft over de vendoren en channel partners in de IT-markt.

CSP-netwerk

Voor het onderzoek van de Cloud-markt is, op basis van inmiddels 400 interviews met C-level verantwoordelijken, een verdiepingsslag gemaakt voor wat betreft Cloud Service Providers (CSP’s). Zodra een CSP deelneemt aan het interview wordt deze ook automatisch onderdeel van het CSP-netwerk en krijgt deze direct daarna toegang tot een dashboard met alle verzamelde inzichten (aanmelden voor het onderzoek kan overigens nog steeds via www.smartprofile.io/csp).

Onderdelen onderzoek

Op basis van alle inzichten uit het CSP-netwerk en van eindgebruikers heeft Smart Profile een onderzoeksrapport samengesteld met verschillende onderdelen.  Zo geeft het rapport inzicht in gebruikte Cloud-oplossingen door eindgebruikers, de diverse partijen die actief zijn in de IT-markt en biedt het inzicht in het CSP-netwerk op basis van de geïnterviewde CSP’s in Nederland.

Het hele onderzoek wordt gepubliceerd in de maart editie van Dutch IT – channel magazine en online op Dutch IT- channel.

Cloud lunch

De Cloud lunch is een nieuw initiatief van Thijs van Hofwegen, en Martijn van Zoeren. Tijdens de editie op 18 april zal moderator Danny Frietman samen met de onderzoekers van Smart Profile en Witold Kepinski een interactieve sessie verzorgen en de highlights van het CSP onderzoek bespreken.

De lunch vindt plaats op 18 april tussen 12.00—en 15.00 uur in Bistro Belle, Dorpsstraat 12, 3611 AE Oud Zuilen. Voor meer informatie over deelname aan deze lunch kan er contact opgenomen worden met Yvonne Bansagi: [email protected] en vermeld hierbij Smart Profile CSP / Cloud lunch of bel 06-23530399

In deze video verteld Sander de Bont van Smart Profile meer over het onderzoek

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud