Aspira Consulting & IT Services opent kantoor in Amsterdam

21-02-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Aspira Consulting & IT Services opent kantoor in Amsterdam

De Ierse projectmanagement- en IT-specialist Aspira Consulting & IT Services opent in Amsterdam officieel zijn deuren. Naast een Meet & Greet voor klanten, relaties en IT-talenten zal Aspira dan zijn inzichten delen over de Nederlandse markt, resultaat van een half jaar onderzoek. Aspira Europe is gevestigd aan de Zuidas in Amsterdam.

Aspira, opgericht in 2007 en sindsdien sterk internationaal gegroeid, breidt nu uit naar Europa en kiest als Europees hoofdkantoor voor Amsterdam. De opening op Valentijnsdag werd gekozen om zowel de passie van Aspira voor technologie en projectmanagement, als de positie van Amsterdam in het hart van de Europese IT-sector te weerspiegelen.

Nederland staat in de EU Top 3 voor IT en projectmanagement en de deze markt zal naar verwachting de komende vier jaar met 33% groeien. Nederlandse bedrijven zien echter het tekort aan goede IT-professionals als een grote belemmering voor die groei.

Peter Ryan van Aspira Europe: 'We brengen veel IT- en projectmanagement-ervaring naar Nederland. IT-projecten zijn vaak zo complex dat ze vaak veel meer tijd en geld kosten dan verwacht. Met excellente expertise is dat te voorkomen; wij staan voor een 30% hoger succespercentage.'

Op het programma van de opening staat een toespraak van Kevin Kelly, ambassadeur van Ierland in Nederland. Verder zal Pat Lucey, CEO Aspira Group en President of Ireland van het Project Management Institute, Aspira’s marktinzichten over de Nederlandse IT-markt delen. Het evenement biedt verder gelegenheid om het Aspira-team te ontmoeten en te horen over de initiatieven die Aspira in Nederland gaat ontplooien. Zo zal Aspira zich dit en volgend jaar richten op het rekruteren van dertig IT-professionals.

 

Terug naar nieuws overzicht