Continental maakt de overstap naar hybride cloudomgeving
20-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Continental maakt de overstap naar hybride cloudomgeving

T-Systems en bandenproducent Continental breiden hun relatie uit met een nieuw contract voor de implementatie van de wereldwijde cloudaanpak voor SAP-systemen. Waar de ICT-dienstverlener tot voor kort al SAP-diensten leverde in een private cloudomgeving, heeft Continental nu besloten ook een groot aantal applicaties buiten de deur te brengen naar een publieke cloudomgeving op Microsoft Azure.

T-Systems helpt de bandenfabrikant met de implementatie van een toekomstbestendige hybride cloudarchitectuur voor 75.000 SAP-gebruikers werkzaam vanaf meer dan 600 locaties wereldwijd. De ICT-dienstverlener is de enige SAP hostingpartner van Continental.

Stap richting de publieke cloud

“We hebben inmiddels goede ervaringen opgedaan met een private cloudomgeving”, vertelt Christian Eigler, Corporate CIO bij Continental. “We zijn nu klaar voor een nieuwe stap richting de publieke cloud. Naar verwachting zullen we in de komende drie jaar de helft van onze SAP-applicaties uit de publieke cloud halen. Dat bespaart ons niet alleen kosten. We zijn daarmee eveneens in staat innovaties sneller te testen en te integreren in onze bestaande operatie.”

T-Systems beheert zo’n 500 bedrijfskritische SAP-systemen van Continental over de gehele wereld. Meer dan 75.000 gebruikers zijn goed voor 60 miljoen SAP-transacties per uur op ongeveer 600 locaties wereldwijd.

Goede relatie met Continental

Adel Al-Saleh, CEO van T-Systems: “We hebben al tien jaar een zeer goede relatie met Continental. Uiteraard zijn we erg trots dat we deze trouwe relatie nu kunnen uitbreiden naar een exclusieve samenwerking op het vlak van SAP-clouddienstverlening. Dit partnership onderstreept bovendien het vertrouwen dat klanten ons geven om samen de reis naar een hybride cloudomgeving te maken.”

T-Systems heeft 4.000 SAP-experts in huis, beheert ‘s werelds grootste SAP HANA-omgeving met maar liefst 45 TB aan geheugen en heeft ervaring met meer dan 1.000 SAP-projecten. De ICT-dienstverlener biedt 67 SAP-delivery centers over de gehele wereld. De aanpak van T-Systems werd vorig jaar bekroond met de hoogste SAP partnerstatus: de SAP Partner Excellence Award. T-Systems levert grootzakelijke bedrijven en instellingen ‘any cloud’ dienstverlening, dat varieert van het Microsoft Azure platform, Amazon Web Services (AWS) tot de eigen Open Telekom Cloud voor organisaties met hoge privacystandaarden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Deals
Cloud