Witold Kepinski - 21 februari 2019

IDC: 'Storage capaciteit is in 2023 verdubbeld'

De storage capaciteit verdubbelt in 2023. Dit staat in IDC's rapport Worldwide Global StorageSphere Forecast, 2019-2023: Meaningful Shifts in How and Where Data is Stored. IDC schat dat de geïnstalleerde basis van opslagcapaciteit wereldwijd meer dan verdubbelt in de periode 2018-2023 naar 11.7 ZB in 2023.

IDC meet de grootte van de wereldwijd geïnstalleerde opslagcapaciteit in zes soorten opslagmedia en hoeveel van de opslagcapaciteit elk jaar wordt gebruikt of beschikbaar is. De installed base van de opslagcapaciteit is een cumulatieve metriek: deze is gelijk aan de hoeveelheid nieuwe opslagcapaciteit die over een periode van meerdere jaren wordt ingezet minus de systemen of opslagapparaten die elk jaar niet werken of worden stopgezet of worden ontmanteld.

De Global StorageSphere is een onderdeel van IDC's wereldwijde DataSphere-programma, dat meet hoeveel nieuwe gegevens er elk jaar worden gecreëerd en of gerepliceerd.

"De Global StorageSphere is groot en divers en omvat veel verschillende opslagtechnologieën en groeit snel", zegt John Rydning, research VP, IDC. "Binnen de Global StorageSphere worden ondernemingen, met name cloudproviders, steeds meer vertrouwd op het opslaan en beheren van 's werelds repository met gegevens."

De belangrijkste bevindingen van de Global StorageSphere-prognose omvatten:

Slechts 1-2% van de gegevens die elk jaar worden gemaakt of gerepliceerd, worden opgeslagen of opgeslagen voor een bepaalde periode; de rest wordt onmiddellijk geanalyseerd of voor consumptie afgeleverd en wordt nooit opgeslagen om opnieuw te worden gebruikt. Toch hebben leveranciers in 2018 meer dan 700EB aan opslagcapaciteit toegevoegd aan alle opslagmediatypen op de wereldwijd geïnstalleerde basis , met een opbrengst van meer dan $ 88 miljard.

De installed base van opslagcapaciteit die door ondernemingen wordt beheerd, overtreft die van opslagcapaciteit die door consumenten wordt beheerd, grotendeels omdat consumenten in toenemende mate afhankelijk zijn van ondernemingen, met name clouddiensten, om hun gegevens te beheren. Tegen 2023 wordt geschat dat ondernemingen verantwoordelijk zijn voor het beheer van meer dan driekwart van de geïnstalleerde opslagcapaciteit .

De installed base van opslagcapaciteit breidt zich uit over alle regio's, maar groeit sneller in regio's waar cloud-datacenters al bestaan of aan het uitbreiden zijn. De installed base van opslagcapaciteit is het grootst in de regio AsiaPac en zal in 2023 uitbreiden naar 39,5%