Insight maakt financiële resultaten over 2018 bekend

Rogier Stolk, Country Manager Insight Nederland

18-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Insight maakt financiële resultaten over 2018 bekend

Insight Enterprises, een wereldwijde IT-adviseur van intelligente technologische oplossingen op het gebied van hardware, software, cloud en services, maakt de financiële resultaten bekend voor het laatste kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2018. In het vierde kwartaal van 2018 bedroeg de geconsolideerde netto-omzet 1,75 miljard dollar.

De geconsolideerde netto-omzet valt 2% lager uit ten opzichte van dezelfde periode in 2017, wat het gevolg is van een daling in de netto-omzet van software. Deze daling schrijft Insight toe aan de invoering van een nieuwe methode van omzetverantwoording: ASC 606. De daling werd grotendeels gecompenseerd door een sterke groei van de netto-omzet van cloud- en onderhoudsdiensten. De brutowinst steeg daardoor jaar op jaar met 9%, het bedrijfsresultaat met 29%.

7,1 miljard dollar netto-omzet in 2018

Voor het volledige jaar bedroeg de geconsolideerde netto-omzet 7,1 miljard dollar. De jaar op jaar stijging van 6% is eveneens het gevolg van een sterke groei in diensten, waaronder de toename in de verkoop van cloud- en onderhoudsdiensten. De brutowinst steeg jaar op jaar met 8%, de winst uit operationele activiteiten groeide met 30%.

"We zijn blij om nog een jaar recordresultaten te kunnen melden. Ons wereldwijde team levert voor de derde keer op rij een tweecijferige groei. Dit terwijl de kasstroom werd versneld, ons dienstenaanbod werd uitgebreid en strategische overnames werden geïntegreerd. Onze 'go-to-market-strategy', technisch talent en focus op operationele uitmuntendheid hebben onze financiële prestaties versneld en stellen ons in staat om in 2019 én daarna op de markt te concurreren", aldus Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer.

Dubbelcijferige groei in Benelux

"In de Benelux regio hebben we, net als in de rest van Europa, een flinke eindsprint gemaakt, met ook hier een dubbelcijferige groei in het vierde kwartaal. Waar in eerdere jaren vooral over gesproken werd, hebben we in 2018 echt de verschuiving naar de cloud zien plaatsvinden. Dit heeft ons zeker geholpen om het aandeel dienstverlening van onze omzet verder te vergroten. Sinds januari 2018 is Caase.com volledig geïntegreerd in onze organisatie en zijn wij voor onze klanten in de Benelux nog beter herkenbaar als 'The Intelligent Technology Solution Provider of Choice'", besluit Frank Hoekstra, Vice President Insight Benelux.

"Naast de mooie financiële resultaten die het wereldwijde team heeft gerealiseerd in 2018, door uitbreiding van diensten en strategische acquisities, is er ook voor Insight Nederland een solide basis gelegd voor 2019. De nadruk zal dit jaar nog meer komen te liggen op het positioneren van (managed) services en het begeleiden van onze klanten bij hun digitale transformatie", zegt Rogier Stolk, Country Manager Insight Nederland.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel