Aziatische zorgdienstverlener migreert 10.000 gebruikers naar de cloud

14-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Aziatische zorgdienstverlener migreert 10.000 gebruikers naar de cloud

In een periode van negen maanden heeft T-Systems de allergrootste SAP-migratie van Azië volbracht. Voor het Aziatische Zuellig Pharma zijn 10.000 gebruikers werkzaam binnen een gecentraliseerde SAP-omgeving, wat neerkomt op meer dan een miljoen SAPS, gemigreerd naar het publieke cloud platform van Microsoft Azure. Benodigde hardwarecapaciteit met bijbehorende dienstverlening is verhuisd van de VS naar Singapore.

De nieuwe SAP-omgeving biedt een capaciteit dit gelijk staat aan meer dan een miljoen SAPS. SAP staat voor SAP Application Performance Standard en wordt gebruikt om de prestaties van SAP-configuraties te meten. Deze hardware-onafhankelijke unit baseert de metingen op een benchmark die staat voor 2.000 volledig verwerkte order items per uur is gelijk aan 100 zogeheten SAPS.

Self-services aanpak

Dankzij de nieuwe self-services aanpak zijn duizenden gebruikers nu in staat zelf systemen en applicaties toe te voegen aan de cloudomgeving. De zogeheten managed dienst landt op het Microsoft Azure platform. Daarmee kunnen nieuwe of aangepaste SAP-systemen binnen een half uur operationeel zijn. Het platform voorziet in 40 terabytes aan SAP HANA opslagcapaciteit. Verder kunnen gebruikers een firewall upgrade ontvangen of kiezen voor meer netwerkcapaciteit van 1 tot 10 gigabyte. De beschikbaarheid van data blijft op het hoogste niveau dankzij de inzet van het zogeheten SUSE High Availability Clustering systeem. Dit zorgt voor automatische en realtime disaster recovery van zowel data als applicaties in de Microsoft Azure omgeving.

"Dit is een gigantische mijlpaal in ons digitale transformatieproces. We blijven investeren in de meest vooraanstaande technologie die ons helpt bij het bieden van de beste diensten in de zorgsector", vertelt Maikel Kuijpers, CIO en Senior Vice President Operations van Zuellig Pharma. De zorgdienstverlener bedient meer dan 350.000 medische locaties in 13 landen met meer dan 10.000 medewerkers. Het bedrijf is goed voor een jaaromzet van 12 miljard dollar met meer dan 1.000 klanten inclusief ’s werelds top 10 farmaceutische bedrijven.

"Dit complexe en grootschalige project onderstreept onze uitgebreide internationale ervaring en expertise op het vlak van SAP-migraties en clouddienstverlening. De nauwe samenwerking met onze partners SAP en Microsoft is daarbij ook van groot belang", zegt Adel Al Saleh (foto), CEO van T-Systems.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud