Amsterdam Airport Schiphol versnelt innovatie met Red Hat Integration en containertechnologie
14-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Amsterdam Airport Schiphol versnelt innovatie met Red Hat Integration en containertechnologie

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, maakt bekend dat bedrijven als Amsterdam Airport Schiphol, Dirección Nacional de Migraciones de la República Argentina, Government of Canada, Lufthansa Technik en Weathernews, bezig zijn met het creëren, uitbreiden en implementeren van integratiediensten in hybride en multicloud-omgevingen. Dit doen zij met behulp van flexibele integratiearchitecturen die gebaseerd zijn op Red Hat-technologieën, zoals Red Hat Fuse, Red Hat 3scale API Management en het Red Hat OpenShift Container Platform. Red Hat Fuse, Red Hat 3scale API Management en Red Hat AMQ maken deel uit van het Red Hat Integration-productportfolio.

Het gebruik van Fuse op het Kubernetes-platform Red Hat OpenShift Container Platform biedt bedrijven de mogelijkheid om gecontaineriseerde integratiediensten te bouwen, gebruiken en beheren om applicaties, API’s, gegevens en apparaten met elkaar te verbinden - zowel on premises als in publieke en private cloudomgevingen.

Profiteren van de voordelen van API's

Met 3scale API Management kunnen organisaties profiteren van de voordelen die API’s bieden. Door een architectuur te gebruiken die gebaseerd is op containers, API's en distributed integration, kunnen bedrijven hun agility verbeteren door kerntaken op het gebied van connectiviteit en operations van individuele applicaties naar het platform te verplaatsen.

Door te kiezen voor een agile integratiearchitectuur kunnen klanten de door de organisatie verspreide systemen sneller met elkaar verbinden. Dit helpt om belangrijke bedrijfsgegevens beschikbaar te maken en innovatie te versnellen. Enkele voorbeelden van bedrijven die deze aanpak toepassen om hun klanten beter van dienst te zijn en te voldoen aan de snel veranderende behoeften, zijn:

  • Amsterdam Airport Schiphol: de op twee na grootste luchthaven van Europa wil de meest toonaangevende digitale luchthaven ter wereld te worden en sneller en efficiënter nieuwe, klantgerichte diensten ontwikkelen. Om dit te bereiken, heeft de luchthaven een veilige, flexibele en efficiënte basis nodig. Dankzij de op Fuse gebaseerde API en integratiediensten die draaien op het OpenShift Container Platform kunnen gegevens uitgewisseld worden tussen de Airport Operational DataBase (AODB) en API’s die in de cloud draaien.
  • Lufthansa Technik: het bedrijf zocht naar mogelijkheden om zijn technische luchtvaartactiviteiten te verbeteren en te voldoen aan de hoge verwachtingen van klanten en passagiers. Samen met Red Hat bouwde Lufthansa Technik AVIATAR, een systeem dat luchtvaartmaatschappijen helpt vertragingen en annuleringen te voorkomen door onderhoud beter te plannen met behulp van data. AVIATAR maakt gebruik van de hybride cloudinfrastructuur van Red Hat, inclusief het OpenShift Container Platform, zodat het Lufthansa Technik-team DevOps en continue verbeteringsmethoden kan toepassen. Red Hat Fuse en 3scale API Management verbinden AVIATAR met zowel interne als externe gegevensbronnen en applicaties.
  • Weathernews: deze weerinformatiedienst voorziet overheden, bedrijven en particulieren van weergerelateerde gegevens en analyses. Naarmate de belangstelling voor weerinformatie groeide, werd het lastiger om applicaties en diensten te ontwikkelen en leveren met behulp van API's. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, implementeerde het bedrijf 3scale API Management, wat voor meer flexibiliteit, controle en efficiëntie zorgt om aan de vraag naar zijn diensten te voldoen.

'Complex en uitdagend'

"Hybride integratie kan complex en uitdagend zijn. Soms vraagt het van organisaties dat ze integratiediensten voor meerdere interne en externe gegevensbronnen moeten bouwen en schalen. De Kubernetes-native platformen, Red Hat Fuse en Red Hat 3scale API Management zijn dusdanig ontworpen dat ze de voordelen maximaliseren van het Red Hat OpenShift Container Platform", licht Mike Piech, vice president and general manager, Middleware bij Red Hat, toe.

Arie van der Veek, technology lead bij Amsterdam Airport Schiphol, vertelt: "Schiphol streeft naar het leveren van open data via API’s. Onze flight-API biedt passagiers en partners bijvoorbeeld vluchtinformatie zoals de vertrektijden en gates. Om API’s op een robuuste, schaalbare en veilige manier aan te kunnen bieden, hebben we innovatieve technologie nodig. Drie ontwikkelaars hebben in twee weken tijd onze API ontwikkeld door gebruik te maken van Red Hat Fuse op het Red Hat Openshift Container Platform. Deze combinatie van technologieën stelt ons in staat de time-to-market te versnellen en de veiligheid te vergroten, zonder in te leveren op betrouwbaarheid of schaalbaarheid."

Terug naar nieuws overzicht