Stichting ITdonations zamelt 414.000 euro aan donaties in

15-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Stichting ITdonations zamelt 414.000 euro aan donaties in

Stichting ITdonations maakt bekend in 2018 een recordbedrag van € 414.000,- aan donaties te hebben ingezameld. Dit is gerealiseerd door het afvoeren van oude IT-apparatuur en de restwaarde hiervan te doneren aan goede doelen.

Claudia Vink van Stichting ITdonations: "Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast en bereidwillig organisaties zijn om een goed doel te steunen. Je hoort steeds vaker dat mensen niet zo snel meer voor elkaar klaarstaan. Juist daarom is het mooi om te zien dat het ook anders kan."

Restwaarde van IT-apparatuur doneren

Sinds 2007 zamelt ITdonations geld in door de restwaarde van afgevoerde IT-apparatuur te doneren aan goede doelen. In totaal werd al meer dan 2 miljoen euro gedoneerd, onder andere door bedrijven als TomTom, Rituals, FrieslandCampina en het St. Antonius Ziekenhuis.

Leon Wildner, Hoofd ICT Services St. Antonius Ziekenhuis: "ITdonations voert onze oude IT-apparatuur op een 100% veilige manier af. Bijkomend voordeel is dat we de restwaarde aan een goed doel kunnen schenken. In ons geval is dat onderzoek naar hart-, long- en vaatziekten en kanker."

Goede doelen die donaties ontvangen zijn onder andere War Child, Johan Cruyff Foundation, Stichting ALS en KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Frits Hirschstein, directeur KiKa: "Wij zetten ons in voor de genezing en een ‘vriendelijkere’ behandeling van kinderkanker. Via ITdonations komen we daar steeds dichterbij, een mooi initiatief!"

Circulaire IT als MVO-strategie

De aanpak van ITdonations is onderdeel van wat ook wel circulaire IT genoemd wordt. Oude apparatuur wordt niet zomaar weggegooid, maar bijvoorbeeld opnieuw ingezet binnen het bedrijf. Maar verkoop als refurbished hardware is ook een optie. De waarde die dat oplevert kan weer terug in het bedrijf of als donatie naar een goed doel. Zo wordt circulaire IT een belangrijke pijler binnen de MVO-strategie van een groeiende groep bedrijven.

Terug naar nieuws overzicht