Wouter Hoeffnagel - 14 februari 2019

Veeam presenteert resultaten over boekjaar 2018

Veeam presenteert resultaten over boekjaar 2018 image

Veeam maakt bekend in het boekjaar 2018 voor 963 miljoen dollar aan boekingen te hebben genoteerd. Dat is een groei van zestien procent jaar-op-jaar. Het is voor het twaalfde achtereenvolgende jaar dat Veeam dubbele groeicijfers noteert op basis van organische groei. Het bedrijf voegde in 2018 48.000 nieuwe klanten toe aan zijn klantenbestand, wat neerkomt op gemiddeld vierduizend nieuwe klanten per maand.

De presentatie van de jaarcijfers volgt kort op een nieuwe investering van 500 miljoen dollar van Insight Venture Partners en de Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) in januari 2019. Dit is één van de grootste investeringen in de geschiedenis van storagesoftware. “Datamanagement, compliance en risico’s, datadiefstal en cybercrime blijven in 2019 en in het komende decennium naar verwachting zorgen voor uitdagingen voor bedrijven. We hebben in 2018 gezien dat data niet altijd veilig is. Klanten zoeken naar een benadering voor het beheren van data, waarbij die echt te benutten is en zorgt voor bedrijfstransformatie zonder vendor lock-in of het risico van ongewenste blootstelling”, zegt Ratmir Timashev (foto), medeoprichter en Executive Vice-President Sales & Marketing van Veeam.

“Door het versterken van ons aanbod via krachtige partnerships met Hewlett Packard Enterprise (HPE), NetApp, Cisco en Lenovo is dat precies wat Veeam biedt. Wij lopen voorop in de sector door bedrijven in staat te stellen meer te doen met hun back-ups en nieuwe manieren te bieden om waarde uit data te halen. Veeam realiseerde opnieuw consistente groei en winstgevendheid in de transformatieve markt van datamanagement in de hybride cloud; Veeam blijft hier domineren. Samen met onze partners, klanten en allianties, en met de recent aangekondigde nieuwe mogelijkheden voor clouddatamanagement als onderdeel van de Veeam Availability Suite 9.5 Update 4, versterken we onze positie als dominante leider in Intelligent Data Management en ook als een van de grootste niet-beursgenoteerde softwarebedrijven ter wereld.”

Hoogtepunten van 2018

  • Veeam introduceerde RTM voor nieuwe clouddatamanagementmogelijkheden als onderdeel van de Veeam Availability Suite 9.5 Update 4. Deze oplossing is sinds kort breed beschikbaar en biedt een eenvoudige, flexibele en betrouwbare oplossing voor zowel het migreren als beschikbaar houden van data in de hybride cloud, ongeacht de locatie. De nieuwe mogelijkheden – waaronder cloud tier, cloud mobility, enterprise application support en new data governance – stellen Veeam in staat om ondersteuning te bieden voor virtueel, fysiek en clouddatamanagement voor elke applicatie en alle data binnen elke cloud.
  • Veeam voor fysieke Windows- en Linux-servers en -workstations (Veeam Agents), en Veeam Backup for Microsoft Office 365 waren de snelst groeiende producten in de geschiedenis van Veeam met respectievelijk 129 en 549 procent groei jaar-op-jaar. Veeam Backup for Microsoft Office 365 is nu door meer dan 55.000 organisaties gedownload, wat goed is voor meer dan zeven miljoen mailboxen.
  • Veeam telt nu 330.000 klanten wereldwijd. Nieuwe klanten zijn onder meer Welch’s, Anheuser Busch Employee Credit Union, Fravega, Dorel Juvenile, Mizuno, Rabobank, KLM Royal Dutch Airlines, Norfolk & Suffolk NHS Foundation Trust, James Cook University en DKSH Corporate Shared Services Centre.
  • Het Veeam Cloud & Service Provider-segment (VCSP) groeide met 23 procent jaar-op-jaar. Er zijn nu 21.700 Cloud Service Providers. 3.800 hiervan zijn gelicenseerd voor het leveren van cloudback-up en DRaaS op basis van Veeam Cloud Connect.
  • Cloud is in de laatste acht kwartalen het snelst groeiende segment voor Veeam. Het bedrijf rapporteert een groei van 46 procent jaar-op-jaar in 2018 voor alle cloudactiviteiten.
  • N2WS, onderdeel van Veeam en leverancier van cloud-native back-up en disaster recovery voor Amazon Web Services (AWS), zag de jaarlijks terugkerende omzet groeien met 83 procent jaar-op-jaar.
  • Veeam is al twee keer erkend als Microsoft ISV Partner of the Year. Het genereert nu maandelijks 1,9 miljoen uur aan Microsoft Azure-consumptie.
  • De krachtigste en succesvolste alliantie in 2018 was volgens Veeam die met Hewlett Packard Enterprise (HPE). De omzetgroei jaar-op-jaar was hier het grootst voor gezamenlijke deals. Daarbij zorgde een Global Supply Chain-overeenkomst voor betere mogelijkheden voor resellers en klanten. Gezamenlijke investeringen van HPE en Veeam zorgen naar verwachting in 2019 ook voor snellere groei van de pijplijn. 
  • Door de participatie in het Cisco Solutions Plus-programma groeiden de gezamenlijke Veeam- en Cisco-deals met 967 procent jaar-op-jaar. Dat onderstreept het gemak waarmee partners de datacenteroplossingen van Veeam en Cisco kunnen configureren en offertes kunnen berekenen via een enkel ordersysteem. Veeam breidt de samenwerking met Cisco uit voor het bieden van Veeam Availability op Cisco HyperFlex – dit is een nieuw datamanagementplatform dat voorziet in schaalbaarheid, beheergemak en support voor multicloud-omgevingen via Cisco-supportservices. 
  • Veeam breidde het succes van de alliantie met NetApp uit van productintegratie naar een volledige reseller-overeenkomst die ook de NetApp Data Fabric-oplossingen omvat. Veeam lanceerde zijn Global Resell-overeenkomst met NetApp in het eerste kwartaal van 2018. Dat werd gevolgd door het bieden van mogelijkheden voor NetApp-klanten om gecombineerde NetApp ONTAP- en Veeam Availability-oplossingen van gezamenlijke resellers overal ter wereld aan te schaffen.
  • Veeam verbreedde en versterkte het partnership met Nutanix door de lancering van Veeam Availability for Nutanix AHV in juli 2018. Na twee kwartalen is het aantal downloads van dit product met vijfhonderd procent toegenomen.
  • Veeam sloot een wereldwijd partnership met Lenovo om klanten te voorzien van geïntegreerde oplossingen die high-performance storage combineren met betrouwbare dataprotectie. Een en ander is direct verkrijgbaar bij Lenovo en zijn resellers in een enkele transactie.

Operationele investeringen en benoemingen

In 2018 investeerde Veeam fors in medewerkers. Zo werd een plan gelanceerd om 150 miljoen dollar te investeren in de uitbreiding van het belangrijkste research en development-centrum in Praag. Deze investering maakt het mogelijk om vijfhonderd extra softwaredevelopers aan te nemen. Naar verwachting komen er in 2019 duizend mensen bij. Op dit moment telt Veeam ruim 3.500 medewerkers.

Om de geografische uitbreiding te versnellen, benoemde Veeam Paul Strelzick tot General Manager en Senior Vice-President of sales Americas, en Daniel Fried tot General Manager en Senior Vice-President EMEA. Strelzick werkte hiervoor als adviseur en consultant bij Insight Venture Partners. Daaraan voorafgaand was hij tien jaar lang Executive Vice-President Worldwide Sales van SolarWinds. Strelzick is gespecialiseerd in het ontwikkelen van efficiënte en effectieve marketing- en salesactiviteiten. Daniel Fried werkte tot 2017 ook bij Veeam, toen als Senior Vice-President Sales & Marketing EMEA. Hij is nu terug om leiding te geven aan de strategische richting en uitbreiding in alle segmenten van Veeam in de EMEA-regio. Zo zal Fried werken aan het uitbreiden van de mogelijkheden voor partners en het vergroten van het marktaandeel in opkomende markten.

'Dynamische en competitieve markt'

“De markt voor dataprotectie- en replicatiesoftware blijft een dynamische en competitieve omgeving met een wereldwijde omzet van ruim zeven miljard dollar en een verwachte jaarlijkse groei van 4,3 procent”, zegt Phil Goodwin, Research Director bij IDC. “Veeam is de breedte en diepte van zijn databeschikbaarheidsoplossingen blijven uitbreiden, wat het bedrijf onderstreept met de aankondiging van Cloud Data Management. Daarnaast heeft Veeam het voornemen om de recente investering van Insight Venture Partners te benutten om daarmee dubbele groeicijfers te realiseren.”

Tot slot meldt Veeam dat de aanmelding voor VeeamON 2019, het grootste event op het gebied van Intelligent Data Management, is geopend. Het event vindt plaats van 20 tot 22 mei 2019 in Miami, Florida. Bijna tienduizend klanten, partners en influencers namen deel aan VeeamON 2018 in Chicago, en aan de regionale wereldwijde VeeamON Forum-events.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024