Werkzoekenden zien toegevoegde waarde in gebruik video bij sollicitaties

13-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Werkzoekenden zien toegevoegde waarde in gebruik video bij sollicitaties

Werkzoekenden zien veel toegevoegde waarde in de inzet van video bij sollicitaties. Door een eigen video bij hun sollicitatie mee te sturen denken zij meer te kunnen laten zien van hun karakter en interesses. Tegelijkertijd helpen video's werkgevers om een betere en meer waarheidsgetrouwe indruk te geven van de potentiële werkplek waarop je terecht zult komen.

Dat blijkt uit een serie kwalitatieve focusgroepen waarin Monsterboard in december 2018 werkzoekenden ondervroeg naar hun ervaringen met solliciteren. Werkzoekenden hebben over het algemeen een negatieve houding tegenover het sollicitatieproces en tegenover de manier waarop werkgevers zichzelf en de functies in hun vacatures profileren, blijkt uit de focusgroep. Ze vinden dat vacatures vaak veel informatie bevatten die niet helpt en schatten in dat werkgevers dat doen omdat ze moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaten. Aan de andere kant weten kandidaten vaak niet hoeveel ze van zichzelf moeten laten zien omdat ze ook niet afgewezen willen worden op bepaalde eigenschappen. Ze geven aan wel te denken dat video kan helpen om gemakkelijker op gesprek te komen als ze goed overkomen op beeld, dus ze zouden zeker overwegen om dit te proberen.

Baankansen vergroten

Ulrich Biebaut, General Manager Monsterboard Benelux: "Ondanks dat de huidige arbeidsmarkt een werknemersmarkt is hebben werkzoekenden vaak het gevoel dat het lastig is om aan een nieuwe baan te komen. Soms ligt dat aan het gebrek aan werkervaring bij jongeren, of juist aan de leeftijd bij oudere kandidaten. Maar het kan ook zijn dat je naam of afkomst je parten speelt. Een begeleidende video kan dan zeker helpen om eventuele barrières bij werkgevers weg te nemen en sneller uitgenodigd te worden op gesprek."

Videosolliciteren is een trend die al een aantal jaren gaande is, maar die dit jaar echt zal doorbreken voor zowel werkzoekenden als werkgevers, verwacht Monsterboard. Biebaut: "Voor bedrijven is het een mooie kans om zichzelf te profileren en via video te laten zien waar een werkzoekende komt te werken. Het is bijvoorbeeld veel sterker als een medewerker met enthousiasme vertelt over zijn baan en welke opleidingen hij allemaal gedaan heeft dan dat dit ergens op een website staat weergegeven als secundaire arbeidsvoorwaarde. Ook kunnen kandidaten steeds vaker met een persoonlijke video reageren op een vacature. Wij helpen werkzoekenden hiermee door ze tips en tricks te geven hoe ze een goede persoonlijke elevator pitch het beste kunnen opnemen."

Webinars

Met een serie webinars die Monsterboard dit jaar organiseert wil het recruitmentplatform het negatieve gevoel dat werkzoekenden hebben tegenover het sollicitatieproces wegnemen, en laten zien dat solliciteren ook leuk kan zijn. De webinars behandelen diverse onderwerpen die te maken hebben met de zoektocht naar een baan, vaak in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen. In een webinar op 20 februari 2019 geeft Monsterboard tips en tricks voor het inzetten van video tijdens het solliciteren met adviezen van ervaringsdeskundige Mourad El Moussati. Meer informatie is hier te vinden. 

Terug naar nieuws overzicht