Pompeo komt Europese leiders waarschuwen over Huawei

13-02-2019 | door: Redactie

Pompeo komt Europese leiders waarschuwen over Huawei

Mike Pompeo (foto), de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, komt volgende week Europese leiders waarschuwen voor de Chinese technologiegigant Huawei en voor nauwe samenwerking met China.

Pompeo brengt onder meer een bezoek aan België. Verder gaat hij langs in Hongarije, Slovakije, Polen en IJsland. Dat heeft een verantwoordelijke van de Amerikaanse regering vrijdag gezegd tegen journalisten.

De focus van zijn trip zal liggen op de rol van China in Europa, op samenwerking rond defensie en op het co-organiseren van een top in Warschau over vrede en veiligheid in het Midden-Oosten.

Eerder deze week bracht een vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken al een bezoek aan België, met als boodschap dat de Chinese telecombedrijven Huawei en ZTE moeten worden verbannen. Een woordvoerder van minister Philippe De Backer zei dat daarover nog geen beslissing is genomen. Hij vindt dat een Europees standpunt moet worden gevonden.

Michael Richard (Mike) Pompeo (Orange, 30 december 1963) is een Amerikaans politicus van de Republikeinse Partij. Hij is de minister van Buitenlandse Zaken onder president Donald Trump sinds 2018. Daarvoor was hij de directeur van de Central Intelligence Agency (CIA) onder president Trump van 2017 tot 2018. Eerder was hij van 2011 tot 2017 lid van het Huis van Afgevaardigden.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Security