ProRail kiest voor transitie naar de cloud

10-02-2019 | door: Witold Kepinski

ProRail kiest voor transitie naar de cloud

ProRail gaat een hechte langdurige samenwerking aan met T-Systems. Volgens de ruim tienjarige overeenkomst levert de IT-dienstverlener datacentercapaciteit, clouddiensten en bijbehorende dienstverlening. Deze overeenkomst kan daarna nog eens vier keer met telkens vijf jaar worden verlengd.

De bedrijfskritische systemen en applicaties van ProRail zijn momenteel ondergebracht in drie ‘Nationale Data Centers’ (NDC’s), waarvan één binnenkort de deuren sluit. De spoorbeheerder voorziet echter een groei in de vraag naar datacentercapaciteit. Mede door ontwikkelingen zoals de transitie naar een nieuw European Rail Traffic Management System (ERTMS) en de opmars van het Internet-of-Things.

Voor ProRail reden om de samenwerking aan te gaan met T-Systems. De IT-dienstverlener faciliteert in datacenterdiensten in eerste instantie binnen de Randstad.

Voor niet-bedrijfskritische applicaties zet ProRail de transitie naar de cloud in. T-Systems biedt toegang tot de cloud en levert clouddiensten en advies gebaseerd op VMware’s cloudtechnologie. ProRail wil het gebruik van clouddiensten steeds verder intensiveren. Naar verwachting zal daarmee de eigen datacentercapaciteit op termijn afnemen. De spoorbeheerder kijkt daarbij naar Infrastructure as a Service, Platform as a Service als Software as a Service.

“Met deze strategische lange termijn overeenkomst wordt T-Systems de preferred cloudpartner voor ProRail”, zegt Sake Algra, algemeen directeur bij T-Systems in Nederland. “Onze clouddienstverlening draagt bij aan de bereikbaarheid in ons land. En daar zijn we uiteraard erg trots op.”

Samen met de vervoersbedrijven zorgt ProRail ervoor, dat dagelijks 1,2 miljoen reizigers en 100.000 ton goederen op de plaats van bestemming komen. Het 7000 kilometer lange spoor is het kloppend hart van mobiel Nederland.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

deal, Cloud
Cloud