Microsoft hangt stevig prijskaartje aan extra security-update Windows 7
08-02-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Microsoft hangt stevig prijskaartje aan extra security-update Windows 7

Microsoft stopt op 14 januari 2020 met security-updates voor Windows 7. Bedrijven die tegen dan nog niet gemigreerd zijn, kunnen betalen voor bijkomende patches, maar die zijn alles behalve goedkoop.

De stopzetting van de security-updates is al langer aangekondigd en hoewel bedrijven stilaan migreren naar Windows 10, zijn er altijd bedrijven die zo'n overstap uitstellen. In sommige gevallen, wat bij Windows XP het geval was, krijgen enkele toestellen ook bewust geen upgrade omdat ze software draaien die niet langer compatibel is.

Extended Support Updates

Bedrijven die toch nog toestellen op Windows 7 willen houden, kunnen beroep doen om zogenaamde Extended Support Updates (ESUs). Dat zijn beveiligingsupdates zoals die vandaag worden uitgestuurd, maar tegen betaling voor wie na januari 2020 de toestellen wil blijven gebruiken.

Die ondersteuning is echter niet goedkoop. ZDNet.com kon prijzen inkijken die Microsoft aan verkopers en partners heeft bezorgd. Daarin staan de prijzen voor Windows 7 Enterprise en Windows 7 Pro voor de drie jaren vanaf januari 2020.

Tot 200 dollar per toestel

Voor Windows 7 Enterprise betaal je in het eerste jaar 25 dollar per jaar toestel. Vanaf 2022 stijgt dat naar 50 dollar per toestel en in 2023 betaal je 100 dollar per toestel. Voor Windows 7 Pro is dat dubbel zoveel: 50 dollar per toestel in 2021, 100 dollar per toestel in 2022 en 200 dollar per toestel in 2023.

Microsoft benadrukt tegenover ZDNet wel dat de exacte prijzen kunnen verschillen afhankelijk van het volume dat de klant afneemt. De werkelijke prijs kan dus nog schommelen. Maar de hoge prijs stuurt ook een duidelijk signaal dat bedrijven die uiteindelijk toch zullen upgraden, daar best zo snel mogelijk werk van maken.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Security