Nederlandse partijen presenteren zich op MWC: Connected Country, Smart Solutions

Danny Frietman, foto Danielle van Bergen

07-02-2019 | door: Redactie

Nederlandse partijen presenteren zich op MWC: Connected Country, Smart Solutions

Samenwerkende Nederlandse publieke en private partijen zijn eind februari 2019 met een Holland-paviljoen aanwezig tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Ze tonen de kracht van Nederland in het gebruik van data en connectiviteit. Het MWC is met ruim 120.000 bezoekers en vele productlanceringen van toonaangevende bedrijven de belangrijkste bijeenkomst ter wereld voor de telecommunicatieindustrie. Overheden en bedrijfsleven vanuit de hele wereld komen samen om ontwikkelingen binnen de telecommunicatiesector te bespreken, nieuwe producten en diensten te demonstreren en uiteenlopende toepassingen van connectiviteit en cyberveiligheid te bespreken.

Nederland behoort tot de top 5 van landen in de wereld waar het gaat om digitale economieën. Het staat onder meer bekend om zijn innovaties en kennissector, betrouwbare en zeer uitgebreide digitale infrastructuur, kennis van cybersecurity en pragmatische, ondernemende mentaliteit. In het Holland-Paviljoen spelen onder de titel van ‘Connected Country, Smart Solutions’ onder meer 5G, security en connectiviteit in mobiliteit een belangrijke rol. Daarnaast worden er verschillende Nederlandse netwerkevents georganiseerd waar markt en overheden contacten kunnen leggen en kennis kunnen uitwisselen.

Het paviljoen is een publiek-private samenwerking van de ministeries van Infrastructuur & Waterstaat (IenW) en Economische Zaken en Klimaat (EZK), de Gemeente Den Haag, Enterprise Summit van Haagse ondernemer Danny Frietman (foto) en diverse marktpartijen, en wordt ondersteund door de Nederlandse ambassade in Madrid en het Netherlands Business Support Office in Barcelona. In de programmering op het paviljoen en de netwerkavonden gaat aandacht onder meer uit naar mobiliteitsoplossingen die op intensieve data-uitwisseling en telecommunicatie zijn gebaseerd, en naar toekomstig beleid van de samenwerkende Ministeries van IenW, EZK en het Agentschap Telecom. De komende systeemsprong naar 5G en nieuwe toepassingen en diensten in verschillende sectoren waaronder mobiliteit, heeft daarbij gericht de aandacht. Broadforward, PortingXS, Sectra en Travis presenteren als deelnemers van het eerste uur eveneens hun bestaande en nieuwe services op het paviljoen.  

“Den Haag heeft een grote en groeiende technologie- en cybersecuritysector met een internationaal netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Wij zien MWC en het Holland Paviljoen als springplank voor Haagse bedrijven om internationaal uit te breiden. Maar ook voor Den Haag is het een prachtig platform om zich als technologie- en securitystad te profileren en nieuwe bedrijven aan te trekken” aldus de Haagse wethouder Saskia Bruines van Kenniseconomie.

Nederlands netwerken ‘pur sang’.

Direct aansluitend aan de officiële opening van het Holland Paviljoen op maandag 25 februari om 20:00 zal in een informele setting met 250 executives een netwerkavond plaatsvinden. Deze zal geopend worden door wethouder Saskia Bruines (portefeuille Onderwijs, Kenniseconomie en Internationaal) namens de gemeente Den Haag en ambassadeur Matthijs van Bonzel. Beide ministeries (IenW en EZ) geven tijdens deze avond inzicht in de digitale agenda van Nederland en de impact van 5G op onze samenleving. Kijk hier voor meer informatie: /614454/mwc-holland-house-dinner-xperience-op-februari-in-barcelona.html

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danny Frietman (tel. +31618859232, danny@enterprisesummit.nl namens Enterprise Summit.

Executive-People en Dutch IT Channel zijn de mediapartners van het Holland Paviljoen in 2019.

Terug naar nieuws overzicht