T-Systems brengt aantal datacenters terug van 89 naar 13
05-02-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

T-Systems brengt aantal datacenters terug van 89 naar 13

T-Systems heeft een IT-transformatie project afgerond. In zes jaar tijd heeft de ICT-dienstverlener het aantal datacenters over de gehele wereld teruggebracht van 89 naar 13. Tegelijkertijd is de computerrekenkracht en opslagcapaciteit in diezelfde 13 datacenters met 25% gestegen.

T-Systems meldt dat klanten nu gebruik kunnen maken van moderne datacenter technologie en met clouddiensten. Ondanks het kleiner aantal datacenters, biedt T-Systems zo’n 25% meer computerrekenkracht met veel minder energie. Zo is de rekenkracht behuisd in veel kleinere systemen dat ook vloeroppervlakte bespaart. De datacenters zijn volledig geautomatiseerd en schaalbaar ingericht, waardoor capaciteit snel kan worden vergroot als dat vereist is. T-Systems heeft zogeheten twin datacenters ingericht, waardoor data te allen tijde gespiegeld wordt verwerkt voor meer veiligheid en hoge beschikbaarheid.

T-Systems heeft totaal 5.200 migratieprojecten uitgevoerd in de afgelopen zes jaar. Onderdeel van deze operatie was de migratie van maar liefst 23.600 serversystemen zo meldt Sake Algra (foto), Algemeen Directeur van T-Systems in Nederland.

De datacentertransformatie draagt bij aan de T-Systems strategie van het ondersteunen van zakelijke klanten met intelligent infrastructuurbeheer en - diensten; zowel op locatie als in de private cloud en/of in de publieke cloud. De ICT-dienstverlener werkt daarbij nauw samen met cloudplatformproviders zoals Microsoft en Amazon Web Services (AWS). T-Systems biedt ook een eigen Open Telekom Cloud omgeving voor organisaties met speciale hoge privacy-eisen in een publieke cloudomgeving.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters