ABN AMRO en Dell EMC openen datalab voor wetenschappers en studenten

31-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ABN AMRO en Dell EMC openen datalab voor wetenschappers en studenten

ABN AMRO en Dell EMC openen in Amstelveen een laboratorium waar wetenschappers en studenten data-onderzoek kunnen uitvoeren. Het ‘Dataistic Center’ maakt kennis en hardware beschikbaar voor een brede groep wetenschappers, waardoor er experimenten kunnen worden gedaan waar zowel de universiteiten, ABN AMRO en Dell EMC hun voordeel mee kunnen doen.

In het Dataistic Center hebben de gebruikers toegang tot moderne hardware en support voor het doen van experimenten. Ook kunnen gebruikers data van andere gebruikers hergebruiken en zijn er netwerkmogelijkheden met gelijkgestemde data-professionals. Uiteraard biedt het Dataistic Center daarnaast expertise op het vlak van bankieren, ondernemen en technologische ontwikkelingen. De eerste experimenten op het cluster zijn gestart. Een groep studenten gebruikt het cluster voor geavanceerde analyses voor kankeronderzoek in samenwerking met Erasmus MC en UMCG.

Meer data, meer waarde

Micha Rentier, Head of Technology Lab bij ABN AMRO: "De afgelopen twee jaar hebben we op diverse manieren samen met de wetenschap gewerkt aan data-analyses en mooie resultaten geboekt. Zo hebben we tijdens één van de hackathons analyses gedaan op medische datasets om informatie te genereren die belangrijk is voor de behandeling van kanker. De resultaten waren verbluffend. Op basis van die ervaringen zetten we nu samen met Dell EMC met deze opening een volgende stap."??

"We leven in een samenleving waarin data steeds crucialer wordt en een centrale rol inneemt in vele sectoren, zoals de zorg en educatie", zegt Patrick van de Coolwijk (foto), Managing Director Commercial bij Dell EMC Nederland. "Met de dag komt er meer data beschikbaar en daar kan ook de wetenschap veel waarde uit creëren. Wij zien het als onze missie om initiatieven als het Dataistic Center te steunen en zijn verheugd om samen met ABN AMRO studenten en wetenschappers te faciliteren in hun baanbrekende onderzoek."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, analytics