4.400 banen op de tocht bij SAP
30-01-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

4.400 banen op de tocht bij SAP

Software en cloud aanbieder SAP gaat banen schrappen om zich aan te passen aan de snelle technologische veranderingen. Tegelijk wil het bedrijf ook nieuwe mensen werven.

Het gaat waarschijnlijk om 4.400 banen ofwel 4,5 procent van het totaal. In Duitsland gaat het volgens een woordvoerder om 1.000 tot 1.200 betrokken medewerkers. Het bedrijf verwacht dat de herstructurering 800 tot 950 miljoen euro zal kosten. De banen verdwijnen door de komst van evoluties zoals artificial intelligence (AI).

Het grootste softwarebedrijf van Europa wil voor het eerst sinds 2015 een herstructurering doorvoeren in heel het concern. De specialist in bedrijfssoftwar dat het medewerkers wil omscholen en andere functies geven, maar ook medewerkers de laan uitsturen. De ingrepen zijn nodig om mee te zijn met de veranderingen in de technologische sector, zegt CEO Bill McDermott.

Het totale aantal werknemers zou desalniettemin nog stijgen, met nieuwe aanwervingen. Nu telt het bedrijf zowat 96.500 medewerkers. "Volgend jaar zouden er dat 105.000 kunnen zijn in onze onderneming", aldus de CEO. In 2015 had het bedrijf zowat 3.000 banen geschrapt en medewerkers een andere functie aangeboden of een ontslagvergoeding aangeboden. De nieuwe herstructurering mikt op een nog hoger aantal, aldus financieel lopman Luka Mucic.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Cloud