Bechtle breidt hoofdkantoor in Neckarsulm uit
23-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Bechtle breidt hoofdkantoor in Neckarsulm uit

Bechtle breidt zijn hoofdkantoor in het Duitse Neckarsulm opnieuw uit. Op het terrein wordt een nieuw kantoorpand gebouwd, dat ruimte biedt aan 600 extra werknemers. De bouw gaat begin februari van start.

Het huidige hoofdkantoor van Bechtle aan de Bechtle Platz 1 in Neckarsulm is sinds 2004 in gebruik. Toen gingen 450 werknemers van het bedrijf in dit pand aan de slag. Sindsdien is het bedrijf fors uitgebreid; inmiddels zijn ongeveer 1.800 van de ruim 10.000 Europese werknemers van Bechtle werkzaam in Neckarsulm.

35.300 vierkante meter extra ruimte

Het hoofdkantoor wordt nu uitgebreid met in totaal 35.300 vierkante meter. Het nieuwe complex wordt 45 bij 50 meter en telt vier verdiepingen. Het pand wordt gebouwd als een uitbreiding van de huidige kantoorruimte. "Alle tekenen wijzen op verdere groei voor Bechtle. Met oog op onze Vision 2030 helpt de bouw de omstandigheden creëren die een duurzame en sterke zakelijke ontwikkeling in Neckarsulm mogelijk maken", zegt Dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle.

Het pand wordt onder meer voorzien van een atrium met een glazen dak, waarop vanaf alle verdiepingen via een galerijen kan worden uitgekeken. Duurzaamheid staat in het project centraal. Zo wordt de voorzijde en het midden van het gebouw op een geothermisch veld gebouwd, waarvan energie zal worden gebruikt om de nieuwe kantoorruimten te verwarmen en koelen.

Negen voetbalvelden

Zodra de bouw van het nieuwe pand is afgerond telt het hoofdkantoor een oppervlakte van 67.350 vierkante meter, wat gelijk staat aan negen voetbalvelden. Het hoofdkantoor is voorzien van een parkeerplaats die ruimte biedt aan 1.600 auto's, waarop 50 oplaadplekken voor elektrische en hybride voertuigen beschikbaar zijn. Hiermee beschikt Bechtle over één van de grootste oplaadstations voor elektrische voertuigen in Duitsland.

Terug naar nieuws overzicht