Britten: 'Huawei oplossingen blijven ondanks wijzigingen gevaar opleveren'

18-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Britten: 'Huawei oplossingen blijven ondanks wijzigingen gevaar opleveren'

Ondanks wijzigingen die Huawei heeft doorgevoerd in zijn hardware en software, blijven oplossingen van het bedrijf een gevaar opleveren voor de Britse nationale veiligheid. Dit stellen de Britse autoriteiten.

De Britse overheid wees in juli op risico's die Huawei hardware en software zou opleveren voor de Britse veiligheid. In gesprekken tussen Britse ambtenaren en Huawei die hierop volgde heeft het Chinese bedrijf beloofd aanpassingen te doen om zorgen van de Britten weg te nemen.

Nog steeds veiligheidsproblemen

Bloomberg meldt dat de Britse autoriteiten inmiddels een nieuw onderzoek hebben uitgevoerd om de impact van deze wijzigingen in kaart te brengen. Hieruit blijkt dat de oplossingen nog steeds tot veiligheidsproblemen leiden. Het rapport over het onderzoek is vooralsnog niet beschikbaar en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal gepubliceerd.

Het is niet duidelijk welke gevolgen de conclusie van het Britse onderzoek voor Huawei zal hebben. Bloomberg meldt dat Britse ambtenaren zich momenteel buigen over de vraag of verdere gesprekken met Huawei moeten worden gevoerd of het gebruik van hardware van het bedrijf aan banden moet worden gelegd. Andere landen waaronder de Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten namen deze maatregel eerder wel.

Terug naar nieuws overzicht
Security