Redactie - 15 januari 2019

Vopak kiest Boncode voor inzicht in kwaliteit OutSystems applicaties

Vopak kiest Boncode voor inzicht in kwaliteit OutSystems applicaties image

Na een succesvolle Proof of Concept heeft Vopak Boncode geselecteerd om haar te voorzien van metrieken die de kwaliteit van de ontwikkelde OutSystems applicaties inzichtelijk maken.

Leo Brand (CIO van Vopak) geeft aan:”De in OutSystems ontwikkelde applicaties vormen het fundament van onze bedrijfskritische systemen. Onafhankelijke transparantie over de kwaliteit en onderhoudbaarheid van de ontwikkelde systemen is dus essentieel voor ons succes. De metrieken van Boncode bieden ons de gewenste transparantie en stellen Vopak in staat op basis van feiten ons ontwikkelproces te managen”.

Steeds meer keuze voor OutSystems

Steeds meer bedrijven kiezen voor OutSystems als platform om hun strategische applicaties te ontwikkelen. Het platform kent een korte time-to-market, gebruikersgemak en lage aanvangsinvesteringen in licenties. “Klanten geven aan behoefte te hebben aan inzicht in het rendement van hun ontwikkelteams en de toekomstbestendigheid van de met OutSystems ontwikkelde applicaties. Handmatige checks dekken die behoefte niet af en zijn bovendien arbeidsintensief. Klanten willen fact-based informatie en inzicht in trends in alle stadia van een ontwikkeltraject. ''Wij zijn trots om voor een innovatief bedrijf als Vopak te mogen werken” aldus Harm Garvelink, Director Sales and Business Development bij Boncode.

Dashboard op basis van architectuur

Boncode, specialist in het meten en optimaliseren van softwarekwaliteit, ontwikkelde de speciaal op het OutSystems platform afgestemde tooling in samenspraak met partners, klanten en OutSystems zelf. De tooling maakt het mogelijk om de kwaliteit van OutSystems omgevingen inzichtelijk te maken in een dashboard. De tooling meet onder andere op gangbare aspecten als volume, duplicatie, cyclische afhankelijkheden en complexiteit en analyseert in hoeverre ontwikkelaars zich houden aan de best practices van OutSystems zelf. De architectuur principes van OutSystems spelen hier een belangrijke rol. De tooling maakt het mogelijk om vanuit de bevindingen direct de link te maken met de Service Studio omgeving om te optimaliseren. Reeds honderden applicaties zijn door de Boncode tooling gemeten.