Blockchain voor zorggegevens van Embleema massaal geïmplementeerd in Europa

11-01-2019 | door: Redactie

Blockchain voor zorggegevens van Embleema massaal geïmplementeerd in Europa

Embleema, het bedrijf achter de blockchain waarop gebruikers zorggegevens kunnen opslaan, gaat een partnerschap met Pharmagest Interactive aan. Het doel van de samenwerking is om het voor patiënten makkelijker te maken hun zorggegevens op te slaan, te beheren en te downloaden.

De twee bedrijven zullen daarnaast samenwerken aan de ontwikkeling van allerlei blockchain-oplossingen voor de gezondheidssector. De samenwerking is vooral interessant voor Embleema omdat Pharmagest 10.000 apotheken in Europa heeft.

Blockchain-technologie is ideaal voor dergelijke doeleinden, gezien het feit dat alle activiteiten binnen een blockchain-netwerk vastgelegd worden, en gegevens versleuteld zijn. Patiënten hebben de volledige controle over hun eigen gegevens, en wie toegang heeft tot die gegevens.

'Veel potentie in de zorgsector'

De CEO van Pharmagest, Thierry Chapusot, zei over de samenwerking met Embleema: “Wij geloven in het enorme potentieel van blockchain-technologie in de zorgsector. Het is een belangrijke technologie voor de bescherming van gegevens en om transparantie voor de patiënt te waarborgen. Het door Embleema ontwikkelde systeem vormt de voorbode van het decentraliseren en delen van gegevens om de werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen beter te kunnen volgen. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om deel te nemen aan de implementatie en willen graag aanvullende synergiën creëren met onze groep.”

Medio 2018 lanceerde Embleema nog een blockchain-systeem waarop patiënten hun zorggegevens kunnen samenbrengen en deze vervolgens kunnen delen met onderzoekers. In ruil voor deelname aan klinische onderzoeken krijgen patiënten tokens uitgekeerd.

Auteur: Rico Engelbarts (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl

Terug naar nieuws overzicht