EndemolShine kiest voor proactieve beveiliging van data en systemen

04-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

EndemolShine kiest voor proactieve beveiliging van data en systemen

Producent van televisie- en digitale content EndemolShine Nederland zet de Trend Micro Smart Protection Complete Suite in. Met behulp van de oplossing krijgt het bedrijf meer grip op de beveiliging van endpoints, mobiele apparatuur en data, zonder dat dit impact heeft op de bedrijfskritische systemen. De software wordt ingezet om de 700 medewerkers van het bedrijf veilig te laten werken, het intellectueel eigendom van de formats te beschermen en de gegevens van kandidaten en deelnemers aan programma's te beveiligen.

Leon Backbier, Manager ICT bij EndemolShine Nederland: “Onze formats zijn voor veel partijen interessant. We hebben daarom ook regelmatig te maken met phishing- en malware-aanvallen. Natuurlijk willen wij dat onze mensen efficiënt en veilig kunnen werken. Aan de andere kant mag security niet ten koste gaan van de systemen voor video-editing waarmee de programma’s gemaakt worden en willen wij zo min mogelijk downtime. Trend Micro zorgt ervoor dat wij zowel veilig als optimaal ons werk kunnen doen. Onze volledige omgeving is goed beschermd, van cloud services tot werkplekken.”

Beveiliging centraal beheren

EndemolShine is nu in staat om de beveiliging centraal te beheren met de Trend Micro Smart Protection Complete Suite en heeft geen losse security-oplossingen meer nodig. De oplossing biedt het bedrijf beveiliging van server tot endpoint. Via de Control Manager heeft de IT-afdeling altijd een actueel en gedetailleerd beeld van de security-situatie. Hierdoor kan het team proactief en preventief actie ondernemen. Ook geeft het systeem waarschuwingen en aandachtspunten door.

Ook bescherming van data is voor EndemolShine erg belangrijk. Door de GDPR-wetgeving is het van belang inzichtelijk te kunnen maken welke maatregelen worden genomen om de persoonlijke data van allerlei relaties, waaronder kandidaten, deelnemers en journalisten goed te beschermen. De Trend Micro Smart Protection Complete Suite biedt Data Loss Prevention, wat EndemolShine Nederland zicht geeft op zijn data. Eventuele datalekken zijn direct zichtbaar en de suite beschermt mobiele apparatuur met behulp van end-to-end-encryptie. Door data te versleutelen voorkomt EndemolShine datalekken bij diefstal of verlies van smartphones of tablets.

Dankzij de Trend Micro-oplossing kan EndemolShine zich concentreren op haar kernactiviteiten. Indien actie nodig is trekt Trend Micro aan de bel. Backbier licht toe: "Trend Micro informeert ons ook proactief via diverse kanalen over de nieuwste ontwikkelingen en gevaren, zodat we niet voor onaangename verrassingen komen te staan."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Deals
Security