Persoonlijke informatie van honderden Duitse politici online gepubliceerd

04-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Persoonlijke informatie van honderden Duitse politici online gepubliceerd

Persoonsgegevens en privédocumenten van honderden Duitse politici zijn online gepubliceerd. Het gaat onder meer om adresgegevens en telefoonnummers.

Dit meldt het Duitse Tagesschau. Zowel landelijke politici als politici die actief zijn in Duitse deelstaten zijn getroffen. Opvallend is dat in de Bondsdag alle politieke partijen geraakt zijn, met uitzondering van Alternative für Deutschland. Wie de gegevens heeft gestolen en met welke motieven deze online zijn gepubliceerd is niet duidelijk.

Van identiteitsbewijzen tot chatgesprekken

Naast adresgegevens en telefoonnummers gaat het onder meer om identiteitsbewijzen en rekeningnummers, maar ook om chatgesprekken en creditcardgegevens. De gegevens lijken in één keer online gepubliceerd, zonder dat hierin systeem is aangebracht.

De Bondsdag werd in 2015 eerder aangevallen. Deze aanval was gericht op het computernetwerk van de Bondsdag en leidde er uiteindelijk toe dat alle computers van parlementsleden werden vervangen. Het is niet duidelijk of de informatie die nu is gepubliceerd bij deze aanval is buitgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht
Security