Witold Kepinski - 03 januari 2019

Centre for Cybersecurity in het leven geroepen tijdens World Economic Forum

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos werd bekendgemaakt dat Accenture, Fortinet en Sberbank zijn aangewezen als medeoprichters van het Centre for Cybersecurity

Het handvest van het Centre for Cybersecurity vermeldt de volgende doelstellingen:

  • Het opzetten en coördineren van wereldwijde samenwerkingsverbanden met organisaties in de publieke en private sector ter bevordering van de uitwisseling van bedreigingsinformatie en de ontwikkeling van normen voor cyberbeveiliging.
  • Het gezamenlijk ontwikkelen, testen en toepassen van kennis en beveiligingsoplossingen teneinde cyberaanvallen te anticiperen en voorkomen.
  • Het opzetten van trainingsprogramma’s om zo een nieuwe lichting van beveiligingsprofessionals af te leveren.
  • Het oprichten, coördineren en faciliteren van een Global Rapid-Reaction Cybersecurity Task Force die bestaat uit experts van de partnergemeenschap van het Centre for Cybersecurity teneinde de schadelijke gevolgen van wereldwijde cyberaanvallen terug te dringen.

Fortinet

Fortinet, speler in oplossingen voor cyberbeveiliging, behoort tot de eerste drie medeoprichters van het Centre for Cybersecurity van het World Economic Forum (WEF). Ken Xie (foto), de CEO van Fortinet, neemt zitting in de adviesraad van dit expertisecentrum. Xie neemt zitting in de adviesraad van dit expertisecentrum. Daarnaast is Xie benoemd tot gespreksleider voor de Centre for Cybersecurity Cyber Workforce-sessie tijdens de komende jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos op dinsdag 22 januari 2019.

Het WEF en Fortinet zijn van mening dat de mondiale bedreigingen voor onze digitale economie om wereldwijde tegenmaatregelen vragen. Om dit probleem aan te pakken en de toekomst van cyberbeveiliging vorm te geven heeft het WEF het Centre for Cybersecurity opgericht. Dit is een wereldwijd netwerk van bedrijven, overheidsinstellingen, universiteiten en maatschappelijke organisaties die hun krachten bundelen in de strijd tegen cybercriminaliteit. In aansluiting op zijn jarenlange toewijding aan samenwerking met organisaties in de publieke en private sector zal Fortinet het Centre for Cybersecurity helpen met de ontwikkeling van innovatieve oplossingen tegen wereldwijde cyberaanvallen en cybercriminaliteit.

Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet: “We zijn er trots op om als eerste cybersecurity-bedrijf medeoprichter te zijn van het Centre for Cybersecurity van het World Economic Forum. We zien ernaar uit om onze krachten te bundelen met toonaangevende organisaties in de publieke en private sector in de strijd tegen het groeiende aantal cyberbedreigingen. Het Centre for Cybersecurity vervult een sleutelrol in de wereldwijde samenwerking tussen diverse partijen. Als medeoprichter van dit expertisecentrum zetten we een belangrijke stap vooruit met het beveiligen van ’s werelds grootste bedrijven, internetproviders en overheidsinstellingen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024